Naslovna VESTI PSI BRAVO za policajce koji su SPASAVALI ŽIVOTINJE iz prihvatilišta okruženog požarom! (VIDEO)

BRAVO za policajce koji su SPASAVALI ŽIVOTINJE iz prihvatilišta okruženog požarom! (VIDEO)

0
spasavali zivotinje petface

Požar koji je izbio početkom avgusta blizu Vacavila u Kaliforniji ubrzo se proširio na brda jugozapadno od grada i usmerio se na prihvatilište za životinje S.P.C.A. okruga Solano. Desetine životinja – psi, mačke, zmije i glodari našli su se na putu šumskog požara.

Oficiri Karl Soun i Kristen Jangins prvi su se prihvatili posla spasavanja životinja iz prihvatilišta. Ušli su unutra i počeli da sakupljaju životinje. Vodili su ih u svoje automobile, a sitnije životinje su skupljali u kutije kako bi ih lakše preneli do kola.

spasavali zivotinje petface

Kako se plamen približavao na nekoliko stotina metara od prihvatilišta, a dim se vijorio iznad njihovih glava, policajci su znali da nemaju mnogo vremena. U žurbi su izvodili životinje iz prihvatilišta i stavljali ih u kola. U roku od 10 minuta došlo je pojačanje. Policajci tog okruga i dobrovoljci su pritekli u pomoć, kako bi 60 životinja zbrinuli na sigurno mesto.

PODVIG DANA: Pas Leo uleteo u kuću u kojoj je buktao požar i u zubima izneo mače!

Dramatično spasavaje zabeležio je svojim fotoaparatom oficir Stouna i podelio ga na Fejsbuku tokom vikenda. Snimci pokazuju kolikom su brzinom policajci i dobrovoljci iznosili životinje.

-Ulazi unutra, uđi, rekao je Stoun jednom psu, dok ga je vodio u svoje vozilo. „To je dobar pas“, dodao je on.

spasavali zivotinje petface

Na kraju snimka policajac Stoun izlazi iz prihatilišta vidno zadihan i sa psom u naručju.

-Iako nas psi nikada nisu sreli i bili smo u čudnim uniformama, izgledalo im je sve jasno, da želimo da im pomognemo, rekao je Anderon Kuper u intervjuju na Fejsbuku, dodajući da su životinje pošle za njima zato što su znali da treba to da urade.

Nakon spasavanja životinje su odvedene na parking jedne prodavnice gde su se meštani skupili donoseći im hranu i vodu. Životinje su tada odvedene privremeno u domaćinstva meštana, a neke od njih su tu sada pronašli i trajni smeštaj.

PRETUŽNO: Žrtve stravičnih požara u Dalmaciji – psi izgoreli u kavezima i na lancima!

Vatra je uništila 2.200 hektara šume pre nego što su vatrogasci uspeli da zaustave šerenje vatre. Zaustavila se na 50 metara od skloništa za životinje. Sklonište je izgubilo vodu i bilo je obavijeno dimom, spasioci su na vreme došli i izvukli životinje. Ne smemo ni da pomislimo šta bi bilo da ovi humani ljudi nisu pritekli u pomoć. Bravo za policajce i dobrovoljce!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSrpski košarkaš Micov: Ljubav prema psu Flokiju je ono što me pokreće i čini boljom osobom!
Sledeći tekstEvo zašto NIKADA ne treba dozvoliti psu da drži glavu kroz otvoren prozor tokom vožnje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime