Naslovna PETOPEDIJA MAČKE ZAŠTO MAČKE VOLE DA SPAVAJU NA GLAVI VLASNIKA?

ZAŠTO MAČKE VOLE DA SPAVAJU NA GLAVI VLASNIKA?

0
ZAŠTO MAČKA SPAVA

Ukoliko nemate mačku, ovo pitanje deluje prilično čudno. Međutim, one mačke koje imaju priliku da spavaju na vlasnicima, često spavaju baš na glavi svog omiljenog ljudskog bića. Ipak, nije samo glava omiljeni jastuk, mačke često koriste priliku pa spavaju na grudima, stomaku, ili krilu čoveka. Da li znate zašto to rade?

Postoji urbana legenda o tome kako mačke mogu da prepoznaju neki zdravstveni problem kod čoveka i da legnu na taj dela tela kako bi mu olakšali probleme. Ta priča o neverovatnim terapeutskim moćima ovih ljubimica nije potpuno bez osnova ali nije glavni razlog zbog kojeg mačka bira određene delove tela svog vlasnika za spavanje. Na kraju, ne daj Bože da vam zaista nešto nije u redu sa glavom pa da mačke obožavaju da spavaju na vašoj glavi.

spavaju na glavi

Glava

Kada je u pitanju glava, postoji više razloga za ovakvo ponašanje mačke. Pre svega, glava vam je topla. Naime, tokom noći i sna, glava odaje stalnu toplotu i čini vaš jastuk još udobnijim i privlačnijim mestom za spavanje. Kao što svi znamo, mačke veoma vole topla i udobna mesta. Većina nas dok spava, glavu ne pomera preterano često. Kako se ne bi stalno budila zbog vašeg čestog pomeranja nogu i ruku, mačka bira mesto koje je najmirnije – glavu. I na kraju, privlači ih miris kose. Naravno, mislimo na čistu kosu. Ukoliko joj i pogodite ukus kada je u pitanju vaš šampon, eto veselja. Mačke imaju neuporedivo snažnije čulo mirisa od nas pa zato i nije čudno da miris igra važnu ulogu u izboru mesta za spavanje.

KONAČNO OTKRIVAMO – Zašto se mačke plaše krastavca?!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Grudi

Ovo je drugo mesto po popularnosti kod mačaka kada je u pitanju spavanje na telu ljudi. Smatra se da je jedan od razloga za to što mačke mogu ds budu privučene zvukovima ljudskog tela. Smiruje ih ritmično kucanje vašeg srca i ustaljeno disanje. Pored toga, na grudima ima dovoljno mesta da ona zauzme položaj tela koji joj najviše odgovara.

spavaju na glavi

Krilo

Čak i kada niste u krevetu, većina mačaka ušiva da se smesti u krilo svog vlasnika. Tu je toplo, udobno, vrlo često dolazi i do spontanog milovanja pa i davanja raznih poslastica.  Ko bi tome odoleo.

Nastavak teksta na sledećoj strani

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekst(UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE) Devojka pronašla mačku sa METKOM IZ VAZDUŠNE PUŠKE U GLAVI!
Sledeći tekstMONSTRUOZNI POTEZ: Konja držali zatočenog 10 godina, pogledajte prizor kada su ga pronašli – JEZA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime