Naslovna VESTI SUROVA MERA – 2.000 hrčaka ubijeno zbog Covid-19!

SUROVA MERA – 2.000 hrčaka ubijeno zbog Covid-19!

0
Surova mera u Hong Kongu

Hong Kong ima sigurno najstrože mere suzbijanja epidemije corona virusa. Te mere su dovele do sprovođenja surovog ubijanja 2.000 hrčaka, a preti se i ostalim glodarima kućnim ljubimcima kao što su morski prasići, kunići, činčile…

Surova mera u Hong Kongu

Kada je utvrđeno da su jedan prodavac u pet šopu i bračni par kupaca pozitivni na corona virus započeto je testiranje cele populacije hrčaka u ovoj prodavnici. Iako je kod samo 11 ljubimaca bilo utvrđeno prisustvo virusa doneta je naredba da se sve životinjice ubiju.

Pročitajte i ovo: OVACIJE ZA BIG MEKA – Posle 260 dana u azilu, najzad ide u pravi dom!

Politika nulte tolerancije prema kovidu dovela je do toga da se momentalno ubijaju ne samo zaražene životinje, već i one koje potencijalno mogu da se zaraze. Iako nije eksplicitno doneta odluka, vlasnici i ljubitelji životinja se plaše da će i ostale životinje kao što su kunići i činčile takođe biti ubijene.

Surova mera u Hong Kongu

Ubijeni hrčci su oduzeti iz 34 prodavnice kućnih ljubimaca, a odluka vlasti obavezuje stanovništvo koje je posle 22. decembra kupilo neku od ovakvih životinja da svog ljubimca predaju vlastima kako bi bili ubijeni. Pored toga, trenutno su zabranjeni uvoz i prodaja ovih malih životinja.

Pročitajte i ovo: VIŠE OD DUŽNOSTI! Medicinska sestra spasla psa svog pacijenta iz azila.

Surova mera nema nikakvog opravdanja u naučnim saznanjima o širenju korona virusa. Naime, iako je utvrđeno da i ljubimci kao što su psi, mačke, hrčci, morski prasići, kunici i slične životinje mogu biti zaraženi ovim virusom nikada nije dokazano da oni predstavljaju izvor zaraze i da se virus prenosi sa njih na ljude. Utoliko je ova surova mera još surovija i besmislenija.

Izvor: news7g.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOVACIJE ZA BIG MEKA – Posle 260 dana u azilu, najzad ide u pravi dom!
Sledeći tekstBRAVISSIMO! Dolce & Gabbana se oprostili od krzna i angore!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime