Naslovna VESTI PSI U ČAČKU BIZARNA NAREDBA: NEMA “pet friendly” objekata!

U ČAČKU BIZARNA NAREDBA: NEMA “pet friendly” objekata!

2
pet-friendly-objekti-petface

Nakon odluke Grada da svaki Čačanin sme držati najviše DVA ljubimca u svom domu, stiže nova – možemo reći bizarna odluka! Naime, kako nam je ispričao Goran Marković, direktor Izdavačke kuće “Pčelica”, njima ali i svima koji to žele – ZABRANJENO JE DA U SVOJ OBJEKAT SVOJEVOLJNO PUŠTAJU KUĆNE LJUBIMCE!
“U Čačku, po nekoj uredbi iz 2012. godine, ne dozvoljavaju vlasnicima radnji DA BIRAJU mogućnost da budu “pet friendly” objekti! Naša izdavačka kuća recimo, koja svojim knjigama edukuje decu da vole životinje, trudi se da razbije predrasude prema ljubimcima u ovoj sredini u kojoj živimo i onda nema mogućnost da to pokaže u praksi”, rekao nam je Goran.
pet-friendly-objekti-petface
Kako nam je objasnio, na svoju knjižaru su postavili nedavno nalepnicu koja jasno stavlja do znanja da vlasnik može ući u nju sa svojim kućnim ljubimcem, ali su morali da je ubrzo i skinu.
“Inspekcija nam je zapretila kontrolom i kažnjavanjem. Jasno su nam rekli da će hvatati na delu one koji krše odredbu, tako da zvanično neće biti nalepnice, ali vi znate naš stav koji je nepromenljiv po tom pitanju. Nećemo odustati od zahteva za promenom te primitivne uredbe”, jasan je stav gospodina Markovića.
Ogorčen je, jer kako kaže “radnici žive od svog rada, trudimo se, stvaramo, širimo pozitivnu sliku o svojoj sredini, osvajamo vašna priznanja u svojoj delatnosti u zemlji i van nje, ali ne možemo da menjamo sami ovo okruženje i propise”.
pet-friendly-objekti-petface
Da podsetimo, svaka opština može da donosi svoje uredbe po pitanju kućnih ljubimaca. Beograd recimo ima sasvim drugačiju uredbu – dozvoljeno je da vlasnici radnji biraju da li primaju ljubimce ili ne, postoje brojni parkovi za ljubimce,.. U drugim, razvijenim zemljama, od restorana i trgovina, do biblioteka i muzeja i mnogih drugih mesta ljubimci su DOBRODOŠLI.
“Od nas zavisi da li smo spremni da razumemo različite izbore i potrebe ljudi, ali smatramo da niko nema pravo da nam određuje ko će nam ulaziti u objekte i da nam se meša u poslovnu politiku i vrstu klijentele. Posebno NE, jer sve što je propisano državi plaćamo i svojim radom pomažemo i drugima”, rekao je za kraj našeg razgovora Goran.
Hoće li se gradske vlasti u Čačku bar malo okrenuti doborbiti životinja, pitamo se,…

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNADLEŽNI: „Džoni Dep da vrati pse ili ih uspavljujemo“!
Sledeći tekstČAČAK: Grad u kome ljubimci NISU NIGDE DOBRODOŠLI!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime