Naslovna VESTI ZLOČIN NAD ZLOČINIMA: Upucana roda u blizini Niša!

ZLOČIN NAD ZLOČINIMA: Upucana roda u blizini Niša!

0
upucana roda u Nišu

Gde god postoji mesto koje rode odrede za svoje stanište ljudi ih vole i paze. Ove veličanstvene ptice ulivaju poverenje i vole društvo ljudi. Posebno onih dobri. Ali, nažalost, ovaj svet ne čine samo dobri, ima i onih koju ne mogu da susdrže zlo u sebi. Tada, po pravilu svoju zlobu istresaju na plemenitim i mnogo slabijima od sebe.

upucana roda u Nišu

Nedavno su volonteri niške organizacije Zooplanet koja se bavi spasavanjem i zbrinjavanjem divljih životinja na teritoriji Južne Srbie dobili dojavu da je pronađena povređena roda. Pronašao ju je i sklonio sa njive pored autoputa Niš-Leskovac jedan meštanin sela Belotinac. Pozvao je Zooplanet i kada su volonteri preuzeli povređenu pticu prebacili su je u veterinarsku ambulantu Vet Konba u Nišu.

Pročitajte i ovo: STIGLA NAM JE TUŽNA VEST: Povređena srna iz Niša nije izdržala!

upucana roda u Nišu

Na pregledu je ustanovljeno da roda ima povredu desnog krila. Najgore od svega, povreda je nastala od vatrenog oružja. Neki nečovek je pucao u rodu. Slučaj je potom prijavljen nadležnim inspekcijskim organima kao i Zavodu za zaštitu prirode Srbije. Roda je odmah operisana u pokušaju da joj se spase krilo.

upucana roda u Nišu

Veterinar Branislav Petković iz ambulante Pet Konba je potpuno besplatno obavio ortopedsku intervenciju u kojoj je rodi ugrađena šipka koja bi trebalo da stabilizuje polomljenu kost. Roda je u stabilnom stanju, prebačena je u prihvatilište zoo kutak koje drži Zooplanet. Tu će se oporavljati od povrede i užasnog stresa koji je pretrpela. Ukoliko preživi i oporavi se očekuje je još jedna operacija u kojij će jo biti odstranjena metalna šipka.

upucana roda u Nišu

Ne propustite: BOJI SE SOPSTVENE SENKE: Mesecima je na ulici, uplašena, nepoverljiva. Imali nade za nju?

Dušan Stojanović iz Zooplaneta za petface.net kaže da će potom uslediti još duži oporavak i navikavanje ove prelepe ptica da ponovo koristi krilo. Nažalost, nema garancija da će ponovo leteti kao pre ovog zločina. Možda nikada više neće moći da leti u toplije krajeve i da se vraća u svoj omiljen dom.

upucana roda u Nišu

Pucati u rodu… zaista se postavlja kakav um to može da zamisli i sprovede takvo nedelo. Zabune nema, greška je isključena, roda je i na tlu i u vazduhu više nego prepoznatljiva. Dakle, radi se o jasnoj nameri da se ubije prelepa ptica. O tome treba da vode računa policijski i pravosudni organi ukoliko ikada odluče da nađu počinioca i sprovedu zakon kako bi poslali jasnu poruku da se ovakva zlodela neće tolerisati.

Izvor:  Zooplanet Niš

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBOJI SE SOPSTVENE SENKE: Mesecima je na ulici, uplašena, nepoverljiva. Imali nade za nju?
Sledeći tekstKOME SU SMETALI? – Otrovani psi u Sokobanji!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime