Naslovna VESTI UŽIVATE LI U CIRKUSU? – Evo kako se muče životinje da bi...

UŽIVATE LI U CIRKUSU? – Evo kako se muče životinje da bi zabavljale publiku u cirkusima.

0
Mučenje medveda

Medvedići su okovani za zidove, prisiljeni da satima stoje uspravljeni na zadnje noge i obučavaju za radnje koje nisu u njihovoj prirodi. Istražitelja organizacije PETA objavili su šokantne dokumente o tome kako se muče životinje da bi zabavljale publiku u cirkusima. Zato naše pitanje i glasi: Kada vidite ove fotografije, da li uživate u cirkusu?

treniranje medveda

Širom sveta cirkusi, i zoo-vrtovi prisiljavaju životinje, uključujući medvede, majmune, tigrove, lavove, pse i druge životinje da izvode trikove kako bi zabavili publiku.

Pročitajte i ovo: JEZIVA I ODVRATNA “TRADICIJA” – Spaljuju žive bikove! (UZNEMIRUJUĆE)

Objavljena dokumenta svedoče da su medvedići vezani ili prikovani za zid i prisiljeni da stoje, ponekad satima, kako bi se obučavali da hodaju na zadnjim nogama. Ako ne mogu da stoje samostalno, preti opasnost da se obese i uguše.

Mučenje

Prinudno držanje medveda na zadnjim nogama tokom dugog vremenskog perioda može izazvati ozbiljne probleme. Dolazi do oštećenja zglobova, nekroze, pa čak i paralize. To znači da su osuđeni da pate tokom čitavog svog života.”

Neki mladunci, kao što se vidi ovde, vezani su za kuku na zemlji na kratkom užetu. Tako im je onemogućeno da se pomeraju više od nekoliko centimetara u svim pravcima. Nasiljem, medvedi su prisiljeni da skaču preko prepreka. Moraju dahodaju na rukama i izvode trikove koji su protivni prirodi. Mladunci plaču, grcaju i jecaju dok ih obučavaju.

medved u kavezu

SUROVA OBUKA

Jednog od njih, po imenu Doudou, vuku konopcem koji je vezan oko vrata u pravcu dve vertikalno postavljene šipke. Ako Doudou stane ili promaši, tuku ga dok ne nauči ovaj besmileni trik. Kada nisu prisiljeni da uče trikove, medvedi su zatvoreni u skučene kaveze. Oni plaču, grebu i grizu rešetke, očajni jer žele da pobegnu.

Pročitajte i ovo: UHVAĆEN NA DELU – Policajci sprečili nečoveka da baci štence u reku.

Njuške medveda u kavezu su probušene metalnim prstenom, što je česta praksa kojom se medvedi kontrolišu kroz bol. Ovo su često korištene metode bez ikakvog medicinskog tretmana.

medvedi u lancima

ZAUSTAVIMO MUČENJE

Dok god postoji interesovanje ljudi da gledaju protivprirodne trikove koje izvode životinje u cirkusima postojaće i ovakva mučilišta. Bojkotujmo cirkuse koji imaju tačke u kojima se koriste životinje, bar toliko možemo da uradimo kako bi se zaustavilo zlostavljanje.

Izvor:  universoanimali.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJEZIVA I ODVRATNA “TRADICIJA” – Spaljuju žive bikove! (UZNEMIRUJUĆE)
Sledeći tekstOVO JE NAJMANJE BIĆE KOJE SAM VIDEO! – Kuvar spasao život napuštenom mačetu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime