Naslovna VESTI VOLIM TE ŠOKI – Dirljiva priča o spasenom magarcu i devojčici sa...

VOLIM TE ŠOKI – Dirljiva priča o spasenom magarcu i devojčici sa cerebralnom paralizom

0
Šoki i Amber

Samo život može da donese priče koje se iz nesreće pretvaraju u nadahnjujuća prijateljstva Ovo je baš takva priča. Divno prijateljstvo se rodilo kada su se ukrstili putevi jedne devojčice i magarca kojima sudbina nije bila nimalo naklonjena.

Magarac Šoki

Maleni magarac Šoki bio je zlostavljan i izmučen kada su ga spasili iz jednog polja u Irskoj. Njegov vlasnik ga je tukao i ostavio sa ranama koje je dezinfikovao izbeljivačem. Šoki je spašen i prebačen u utočište gde su ga lečili i oporavljali. Nakon oporavka, Šoki je prebačen u Donkey Sanctuary u Birmingemu, gde žive životinje koje su bile zlostavljane i gde pružaju terapijsku podršku deci sa psihomotornim teškoćama.

Pročitajte i ovo: STRAVIČNA TRAGEDIJA – Prestravljena skotna kuja pala i izgubila štence

Tu je upoznao Amber, devojčicu sa cerebralnom paralizom koja mogla da govori. Amber je bila prerano rođena sa svojom bliznakinjom, a čekala je operaciju koja bi joj pomogla da bolje diše.

Amber u bolnici

Već je imala hitnu traheotomiju koja joj je spasila život, ali je prekinula protok vazduha do njenih glasnih žica, pa nije mogla govoriti. Takođe je imala problema sa kretanjem zbog problema sa mozgom, pa su je roditelji doveli u Donkey Sanctuary u nadi da će magarci imati terapijski učinak na nju.

Šoki i Amber

Pročitajte i ovo: UHVAĆEN NA DELU – Policajci sprečili nečoveka da baci štence u reku.

Kada su se Šoki i Amber sreli, odmah su se povezali. Šoki je pokazao svoju nežnu i poslušnu prirodu, dok je Amber pažljivo dodirivala magarca. Roditelji su bili zabrinuti, ali njihov susret prošao je u najboljem redu. Kako je vreme prolazilo u druženju, Amber se otvorila i postala sigurnija u sebe.

Terapija

Kada je imala tri godine, bila je spremna za novu operaciju koja bi joj poboljšala disanje. Dan pre operacije, nakon šetnje sa Shokyem, Amber je iznenada progovorila i izgovorila svoje prve reči: “Volim te, Šoki!”

Najbolji prijatelji

Amber je porasla, počela je da ide u školu i postala je snažnija, ali u njenom srcu uvek će biti njen prijatelj Shoky sa kojim i dalje voli da šeta po pesku. Život je čudo.

Izvor:  universoanimali.it

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDEVOJKA JE VIDELA KAKO NJEN PAS NESTAJE U ŠUMI: Kada ga je pronašla, ostala je u šoku
Sledeći tekstKAKVA PORODICA! – Svi su im govorili odvoje problematičnog psa od deteta, ali nisu poslušali.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime