Naslovna VESTI PSI TEŠKO ZANEMARIVAN PAS IZBAČEN NA ULICU: Bio je prepun krpelja i buva!...

TEŠKO ZANEMARIVAN PAS IZBAČEN NA ULICU: Bio je prepun krpelja i buva! (FOTO)

0

Zanemarivanje, zlostavljanje, nehumano ponašanje, ostavljanje i napuštanje psa – o ovome se svakodnevno piše, priča, ukazujući na problem koji je izgleda sve veći u društvu, ali promena na bolje nema.

Problem napuštenih životinja veoma je vidljiv i izuzetno ozbiljan za građane svih opština i gradova u Srbiji. Iako zoohigijenske službe uhvate preko 28.500 pasa godišnje, 100% opština i gradova ocenjuje problem napuštenih životinja kao „izražen“. Nerešavanjem problema napuštenih životinja, stvara se nezadovoljstvo svih aktera kojih se ovaj problem tiče: ljudi se bune, a onda nakon samo nekoliko meseci izbace psa, ili štence, bace ih u njivu, pored kontejnera, na prometnu ulicu, smetlište… I to se gotovo svakodnevno dešava!

MOLILA JE LJUDE DA JOJ SPASU ŠTENCE! Izmučena ženka pitbula nije ODUSTALA od njih! (VIDEO)

Pre samo jednog dana, na ulicama Novog Sada, izbačen je pas iz vozila. Akteri ove nemile scene bile su dve žene, a prema rečima očevidaca, kada ih je momak koji je prisustvovao sceni upitao šta to rade, sele su u automobil i pobegle!

NAJSLAĐI PAR: Čivava u invalidskim kolicima i SVILENO pile su nerazdvojni (VIDEO)

– Imamo registarske tablice. Kome god da smo se obratili – uputili su nas na nekog drugog. Pas je u očajnom stanju. Kada sam pokušala da ga pomazim mislila sam da je prepun nekih tumora. Dlaka mu je bila ućebana, bio je preeepun krpelja i buva. Mi smo ga okupali i ošišali, šišanje je trajalo 3 i po sata u koliko je lošem stanju bio. Nije čipovan, veterinar kaže da ima povredu oka, ima temperaturu, primio je 3 injekcije, krpelji su ga bukvalno pojeli. Na par mesta su bila legla krpelja, Imao je i neke male crne krpelje koje sam prvi put u životu videla. Koža mu je u očajnom stanju. Ja nikada u životu nisam videla tako zapušteno kuce. Mislimo da je u pitanju ši cu. Pritom je on jaaako miran i dobar, i na šišanju, i kod veterinara, sedi mirno i liže ti ruke, i ne pušta glasa… Uzela ga je jedna zena koja bi brinula o njemu. – piše u objavi Dragane Novaković, žene koja je pomogla da se pas skloni i koja je prisustvovala svemu.

Psić je pronađen u očajnom stanju. Vidi se da je zapušten i da niko nije vodio računa o njemu. Baš je zanemarivan od strane vlasnika i zaista je tužno gledati psa koji je namerno doveden u ovakvo stanje!

S obzirom na to da se već javila žena koja će brinuti o psu, iskreno se nadamo da će mu baš ona zalečiti rane i pomoći da sve traume zaboravi! Ovaj mališa je to zaslužio, nakon svega!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPORODICA UDOMILA PSA NA SAMRTI: Svakog dana čine nešto ČAROBNO za njega! (FOTO)
Sledeći tekstNEČUVENI ZAHTEVI STANARA ZGRADE: Traže da vlasnici pasa daju više novca za održavanje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime