Naslovna VESTI PRIDRUŽITE SE, POZOVITE SVE: 5. maja marš protiv ubijanja životinja zarad krzna!

PRIDRUŽITE SE, POZOVITE SVE: 5. maja marš protiv ubijanja životinja zarad krzna!

1
PODELI
marš petface

SVI NA MARŠ! Naime, regionalna kampanja #furfreeforever u kojoj učestvuju, pored Srbije, Mađarska, Bugarska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora počinje 5. maja, u subotu, maršem protiv krzna.

ISTORIJA JE ISPISANA: Svetski „Guči“ prestaje da koristi KRZNO!

– Aktivisti iz pet zemalja ujedinili su se kako bi okončali uzgoj krznašica u Srbiji. Podsetimo, držanje, reprodukcija, uvoz, izvoz i lišavanje života životinje isključivo radi proizvodnje krzna i kože prema Zakonu o dobrobiti životinja Republike Srbije biće zabranjeno od 1. januara 2019. godine, rekao je za naš portal Filip Tešić.

marš petface

On je naveo slučaj činčila, koje pate i bivaju ubijane na najbrutalniji način, zarad samo jedne bunde!

KRAJ: Zabrana gajenja kuna zbog proizvodnje krzna!

marš petface

– Činčile na farmama ubijaju na najbrutalnije načine: lomljenjem vratova, ubijanje strujnim udarima, gušenje činčila u plinu, skidanjem krzna živim činčilama, sve to, kako oni kažu, zbog kvalitetnog krzna. Ne smemo dozvoliti da se ova okrutna praksa produži u Srbiji na još deset godina. Zajedno ćemo odbraniti zakon, dodao je Filip i ujedno pozvao sve da im se 5. maja pridruže u ovom MARŠU!

Dakle, 5. maj, 12 časova, beogradski Trg republike. SVI NA MARŠ!

1 KOMENTAR

  1. Nadam se da ce uspeti u tome da se zakon za zastitu i dobrobit zivotinja ispostuje. Odlicne zakone moramo podrzati i ohrabriti nasu vladu da ga sprovede do kraja i da u 2019. Godini budemo, zajedno sa Evropskim zemljama, jedna od naprednijih zemalja na svetu kada je tretman ovih predivnih, nevinih stvorenja u pitanju.
    Hvala vam sto nas obavestavate o ovom dogadjaju. Doci cemo da podrzimo odlican zakon na marsu za zivotinje. 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.