NAJNOVIJA VEST: Srbija daje napuštenim psima i mačkama „rok na život 15 dana“!

Ovim javnim obraćanjem skrećemo pažnju na pokušaj izmene Zakona o dobrobiti životinja, ali u isto vreme najavljujemo da mi izmenu zakona na ovaj način NEĆEMO DOZVOLITI, saopštenje je Udruženja za Prava i Zaštitu Životinja “MIA”.
Naime, kako su napisali na svojoj Facebook stranici, Udruženje „MIA“ stigla je do dokumenta o najavi izmena i dopuna Zakona o dobrobiti Životinja u kojem se, između ostalog, “rok za život” uhvaćenih pasa sa ulice skraćuje na 15 dana, što praktično znači da će psi koje Veterina Beograd uhvati na ulici, imati samo 15 dana života od momenta kada su odvezeni u šinteraj.
Od 1.1.2006. na snazi je član 269. Krivičnog zakona RS ( Sl.gl.RS 85/05) koji predviđa zatvorsku kaznu do 3 godine za počinioce krivičnog dela: ubijanje,mučenje i povređivanje većeg broja životinja, samo je jedna od tačaka koju je navelo ovo Udruženje u svom javnom obraćanju svim građanima Srbije i ljubiteljima životinja!
Oni dodaju da je građanstvo očajno – dok novine „pumpaju“ priče o napadima besnih pasa koji ujedaju decu i ljude za glave, a da pri tom sve žrtve besnih pasa preživeše besnilo i veselo trčkaraju kroz život – svi psi okarakterisani kao besni UBIJENI SU.
Niko ne pominje brutalni masakr nad tim istim životinjama i već odavno ne nimalo suptilno iskazuju svoj preterani animozitet prema kučićima i to ne samo ovim jadnim kucama sa ulica već i prema onima koji imaju čoveka uz sebe, naveli su oni.
Ne može se govoriti o tome da Zakon nije efikasan u rešavanju problema napuštenih životinja, već državna uprava nije efikasna u sprovođenju Zakona. Naterajte državnu upravu da radi svoj posao i problema napuštenih životinja veoma brzo neće biti. I to humanim pristupom dostojnim civilizacijskog napretka, jer se ubijanjem neće smanjiti njihov broj na ulicama, bili su „oštri“ iz „MIE“.
Celokupno obraćanje javnosti možete pročitati na OVOM lniku, a nama ostaje da pratimo ovu priču i vidimo kako će nadležni odreagovati na zahteve Udruženja! Naša podrška njihovoj borbi!

Foto: Facebook Udruzenje za Prava i Zastitu Zivotinja “MIA”

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0