Psi koji se ne linjaju – mit ili stvarnost?

Tako divna slika – vaš četvoronožni prijatelj nemirno skakuće, zabavlja vas, nasmeje svaki put, ali..Ono što vam svakako zadaje muke je besomučno četkanje kako njega tako i tepiha, prostirki i nameštaja. Jasno je da se svi psi koji imaju dlaku linjaju. To je prirodan proces i, osim u slučajevima kada je ono izrazito i neuobičajeno masivno, ne bi trebalo da vas zabrinjava. Bar kada je njihovo zdravlje u pitanju.
Međutim, postoje psi koji se prema nekim procenama stručnjaka ne linjaju, ali zapravo i njima opada dlaka. Jedina razlika je u stvari u tome što ona, umesto na vašem nameštaju, ostaje u podlaci. U ove rase spadaju pudle, terijeri i šnauceri, kao i rasa koja je postala poznata po porodici Obama – portugalski vodeni pas. Naravno, bez konkurencije najbezbedniji su psi bez dlake. Ovo su takozvane hipoalergijske rase pasa, i mogu biti dobri ljubimci ljudima sa alerijskim sklonostima. Treba naglasiti da ljudi koji pate od alergije na životinjsku dlaku nisu potpuno bezbedni ni pored jedne krznene životinje, ali ipak ove rase pasa su skoro potpuno bezbedne za njih. Ako se odlučite za njih, kupite dobru četku ili angažujte frizera za pse. Njihova dlaka se mora, takođe, redovno negovati da ne bi postala ˝ućebana˝.
Dakle, na pitanje da li postoje psi koji se ne linjaju, odgovor je delimično negativan. U svakom slučaju, za koju god rasu da se odlučite, četkanje vam ne gine! Nega dlake jeste i najjednostavnije rešenje za problem linjanja, a mi u Pet Care Studiju ćemo vam u mnogome pomoći.
pet care studio petface
Uz naše stručno osoblje desetak minuta za četkanje ljubimca će biti sasvim dovoljno, a za sve što vredi u životu potrebno je makar malo truda. Vidimo se!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0