Naslovna VESTI PSI SNALAŽLJIVOST SPASAVA ŽIVOTE: Štene preživelo zahvaljujući veštačkom disanju – kroz flašu

SNALAŽLJIVOST SPASAVA ŽIVOTE: Štene preživelo zahvaljujući veštačkom disanju – kroz flašu

0
Spasavanje disanjem usta na usta

Kada nam se u životu ukaže prilika da nekome pomognemo, nikada ne treba na tu priliku da zažmurimo. Sva bića na ovoj planeti su vredna da na trenutak ostavimo svoje obaveze i brige po strani i priskočimo u pomoć ako se nalaze u opasnosti, a još više ako je reč o čovekovom najboljem prijatelju.

Spasavanje disanjem usta na usta

Jedan biciklista je uživao vozeći svojom rutom po južnom Vijetnamu kada mu je pažnju skrenulo nešto neobično – u obližnjoj reci primetio je beživotno telo životinje koja je ličila na psa. Odmah je krenuo u akciju. Odložio je bicikl i stuštio se ka reci da izbavi štene.

Pročitajte i ovo: PRAVA PATROLNA ŠAPA: Pas skočio u jezero da spasi bebu jelena

Jadno psetance nije disalo. Međutim, dvadesetjednogodišnji Hoang Min nije bio spreman da odustane, pa je rešio da pokuša da povrati štene reanimacijom. Masirao je grudni koš psa u nadi da će mu pokrenuti srčanu radnju i da će moći da ga natera da izbaci iz pluća vodu koje se nagutao.

Spasavanje disanjem usta na usta

Posle nekoliko minuta, štene je uspelo da jednom udahne, ali je to bio kratkotrajni tračak nade – životinja je ponovo prestala da diše. Međutim, Min je bio uporan. Gledao je oko sebe, tragajući za nečim što će mu pomoći da štenetu pruži veštačko disanje, i onda mu je sinula sjajna ideja.

Pročitajte i ovo: SUROVA EKSPLOATACIJA: Hrtove koriste za trke pasa, zlostavljaju ih i odbacuju

Kako je kasnije ispričao Min, to što je učinio bilo je potpuna improvizacija – i sam je bio zbunjen i nije razmišljao o tome šta da radi. Iako nije poznavao način na koji se pravilno pruža prva pomoć ove vrste, momak je samo znao da nekako mora da pomogne. Tako se dosetio i procedure koju je sproveo.

Spasavanje disanjem usta na usta

Mladi Vijetnamac zgrabio je flašu koju je našao na podu, odsekao joj dno i prislonio isečeni deo flaše štenetu na njušku. Onda je snažno dunuo u grlić flaše kako bi doveo vazduh u pluća malenog psa. Ponavljao je ovo iznova i iznova dok mu se, na sreću, upornost nije isplatila. Štene je počelo da kašlje i izbacuje vodu koju je progutalo. Polako, ali sigurno, štene je počelo da dolazi k sebi i diše duboko.

Spasavanje disanjem usta na usta

Min je zatim umotao malenog borca u svoju odeću da bi ga ugrejao i kada je procenio da se štene oporavilo od šoka, pustio ga je da ide svojim putem. Plemeniti momak nije siguran šta se dalje zbilo sa psom, ali se nada da je uspelo da se vrati kući.

Izvor: Dogfull.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRAVA PATROLNA ŠAPA: Pas skočio u jezero da spasi bebu jelena
Sledeći tekstČOVEK MONSTRUM: Šutnuo psa u glavu nasred ulice

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime