Naslovna VESTI PSI SAZNAJTE: Kako da naučite vašeg ljubimca da ostane sam kod kuće?

SAZNAJTE: Kako da naučite vašeg ljubimca da ostane sam kod kuće?

1
PODELI
sam kod kuce petface

sam kod kuće: Svi se sećamo filma “SAM U KUĆI” i nestašluka koji je pravio mali Kevin. A šta zapravo rade vaši ljubimci kada ostanu sami kod kuće?
Ovo vas upravo brine, jer posle Nove godine, želite negde da odete na vikend, ali malo strepite od posledica ove epizode “sam u kući” 😀 Ne brinite, ostanak vašeg ljubimca u kući ne mora podrazumevati haos i gomilu izgriženih stvari, jer naravno, socijalizacija igra glavnu ulogu.

Pročitajte još: PAS SAM U KUĆI: Ovaj krevet nije tvoj! (FOTO)

U životu svakog psa, (baš kao što je to slučaj sada sa vama) dogodi se situacija da mora ostati kod kuće. SAM! Bez obzira gde i kako živite, vašeg ljubimca morate navići na samoću još dok je štene. Sa vežbama navikavanja na samoću počnite istog trenutka kada štene dođe u kuću. Naravno, prvi znaci će biti lajanje, cviljenje, uništavanje stvari i slično. Ali nemojte posustati već pri prvom cviljenju, jer onda od tog posla neće biti ništa!

sam kod kuce petface

Nikada nemojte ostavljati svog ljubimca ako je gladan, ako nije obavio nuždu, istrčao se…Pobinite se da sve po njega opasne stvari sklonite van njegovog dometa, a njegove omiljene igračke mu ostavite na vidno mesto. Nikada mu ne dajte kosti ili slično, jer ih lako može progutati. Umesto toga kupite mu igračku! Pripremite mu činiju sa svežom vodom i ćebe ili krevetić na kome će spavati.
Pas, koji je naučen da ostane sam, bez problema će izdržati nekoliko sati. Onih nekoliko sati koje provodite sa njim, provedite na kvalitetan način. 🙂

Uživajte u praznicima!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.