Naslovna VESTI PSI OPREZNO U SNEŽNIM ČAROLIJAMA: Psi koji jedu sneg!

OPREZNO U SNEŽNIM ČAROLIJAMA: Psi koji jedu sneg!

0
psi koji jedu sneg petface

psi koji jedu sneg: Nije nepoznanica da psi rado „jedu“ pahuljice koje padnu na zemlju ili, baš kao i deca, ispruže jezik, kako bi ih “uhvatili” u vazduhu. Ovu radost “hvatanja” pahulja, ne morate im pošto-poto zabraniti, ali budite na oprezu. Ne treba preterivati i ne treba im dozvoliti da jedu sneg, ližu ledenice i degustiraju snežne grudve, jer može doći do prehlade, koja rezultira povišenom telesnom temperaturom i promenom opšteg stanja.

Pročitajte još: MOŽEMO ZAJEDNO: Šta kada u snegu pronađemo sklupčanu napuštenu životinju?


Jedan od najčešćih problema koji se može javiti u zimskom periodu jeste gastritis. Učestalost pojavljivanja gastritisa u periodu zime direktno se može dovesti u vezu sa navikom pasa da gutaju sneg i led, ili jedu hladniju ili zamrznutu hranu. Ako vaš ljubimac učestalo povraća, ima nedostatak apetita i manje ili više poremećeno stanje, verovatno je pobeđen od strane ove bolesti! Temperatura obično nije povišena, osim u situacijama kada je gastritis simptom nekog zaraznog oboljenja. Takođe, vaš oboleli pas će osećati povećanu žeđ, jer se kao neminovna posledica nakon učestalog povraćanja javlja gubitak vode. Odlazak kod veterinara je, razume se, obavezan, jer će samo uz odgovarajuću terapiju vaš pas izvojevati pobedu nad ovom bolešću!

psi koji jedu sneg petface

Dakle, čuli ste! Nemojte rizikovati, već u prvom zimskoj šetnji kupite svom psu keksić, da svoje nepce ne bi sladio ovim snežnim poslasticama koje ga mogu skupo koštati.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.