BOR: Ko to masovno truje pse već 15 dana i zašto nadležni ćute?

Ko to masovno truje pse već 15 dana u Boru? Ko je to zaštićen i kome se ne može ući u trag? Ovo su samo neka od pitanja koja brinu građane Bora, sve ljubitelje životinja i predstavnike Udruženja „Borske šape“.

– Podneli smo krivičnu prijavu protiv NN lica. Trovači se ne smiruju. Retki su psi koji su preživeli, većina je nastradala. U najgorim mukama, kaže za naš portal Marija iz ovog borskog Udruženja za zaštitu životinja.

Poznati makedonski pevač pozvao na hajku, trovanje i ubijanje pasa u Skoplju!

Kako je ona objasnila, trovači ne biraju ni mesto ni vreme kada će ubijati, tako da oni apeluju na vlasnike da čuvaju svoje ljubimce, ali i roditelji decu!

truje petface

– Otrovani psi su pronađeni u naseljima 4. i 5. mesna zajednica, kao i kod osnovne škole “3. oktobar”. Zato apelujemo na roditelje na dodatan oprez, budući da je otrov postavljan na prometnim mestima gde ima i dece, kaže Marija.

Novo trovanje pasa u Bačkoj Palanci – ko je kriv?

Psi su otrovani kreozanom, izuzetno jakim pesticidom, izraženo žute boje, koji je opasan ne samo za životinje, već i za ljude.

truje petface

Udruženje „Borske šape“ dela i na polju odgovornog vlasništva, pa su organizovali i besplatne sterilizacije pasa! Kako ističu, nažalost, odziv je bio jako slab, pa im se čini da je ovo „borba sa vetrenjačama“,..

Podelite...Share on Facebook177Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0