Naslovna VESTI PSI OSNOVI SA VIDIKOVCA: Imaju 10 godina i upravo su učinili nešto VELIKO...

OSNOVI SA VIDIKOVCA: Imaju 10 godina i upravo su učinili nešto VELIKO za napuštene!

0
10 godina petface

Imaju samo 10 godina a već su pokazali da će biti VELIKI LJUDI! Naime, u našu redkaciju upravo je stigla jedna inspirišuća priča iz beogradskog naselja Vidikovac!

Pokrenuli IZAZOV: Napravili kućicu za 570 dinara i izazivaju te – „Šta čekaš? Priključi se i ti“!

– Radi se o deci iz Osnovne škole „Branko Ćopić“ na Vidikovcu, koji su u petak pred srpsku Novu godinu imali društveno koristan rad. Trebalo je da samoinicijativno odluče koja će tema biti. Inspirisani mnogim apelima kroz medije, a i sami svesni koliko je bilo hladno tih dana, uz veliku humanost i ljubav koju imaju prema životinjama, osnovci iz razreda IV3 ove škole, zajedno sa učiteljicom Draganom Nikolić rešili su da pomognu uličnim, napuštenim životinjama, kaže za naš portal Kolinda.

10 godina petface

Ono što je najvažnije u ovoj priči je da, kako kaže Kolinda, da njima ova aktivnost nikako nije nametnuta, već su đaci samoinicijativno i iskreno želeli da pomognu ugroženim psima.

10 godina petface

– Pravili su kućice sa puno entuzijazma, ideja i ljubavi, doneli su hranu za kuce i mace koju su ostavili u isto tako napravljenim činijicama od kartona i napisali pismo koje su zalepili na kućici, kao apel drugim ljudima da ne sklanjaju kućicu sa ulice i da svako pomogne koliko može. Ono što daje dodatnu čar ovoj priči je da su devojčice nadzirale svoje remek-delo i pratile da li će neka životinja da uđe da se ogreje i nahrani u ovom improvizovanom smeštaju. Kada bi se neka kuca pojavila odmah su se međusobno obaveštavale viberom i odnosile novu količinu hrane, kaže nam Kolinda.

NATAŠA BEKVALAC: „Molim vas, otvorite vrata svojih garaža, pustite pse sa ulice. Ja svoju jesam“!

10 godina petface

Ova priča nam je ulepšala ovaj PONOVO HLADNI ponedeljak. Takođe, izgleda da ova godina počinje u nekom lepom, humanom i toplom osećaju da ima nade – kako za malde nade naše zemlje tako i za one nešto starije.

10 godina petface

PONOSNI SMO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPokrenuli IZAZOV: Napravili kućicu za 570 dinara i izazivaju te – „Šta čekaš? Priključi se i ti“!
Sledeći tekstSVETSKI DAN LENJOSTI: Upoznajte sedam izuzetno lenjih rasa pasa!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime