Naslovna VESTI MAČKE NAJBOLJI PRIJATELJI KAD JE NAJTEŽE: mačke i vojnici ujedinjeni u ratu

NAJBOLJI PRIJATELJI KAD JE NAJTEŽE: mačke i vojnici ujedinjeni u ratu

0
mačke i vojnici petface

mačke i vojnici: Rat sam po sebi nosi sve ono najgore što u ljudima može da ispliva. O surovosti koju sa sobom povlači nećemo trošiti reči. Mi smo odabrali da ratne sukobe sagledamo iz druge perspektive. Tačnije, da se osvrnemo na sve one dirljive trenutke kada je ipak ljudskost pobedila i na sve one neobične susrete iz kojih su se izrodila prijateljstva za ceo život.

mačke i vojnici petface

Vojnicima  u ratu, posebno onima koji svoju zemlju služe hiljadama kilometara od svojih domova, u retkim trenucima odmora, neophodan je trenutak opuštanja i olakšanja. Drugim rečima, potreban im je prijatelj koji će bar na momenat da odagna stvarnost u kojoj su se našli.

mačke i vojnici petface

Serija fotografija postavljenih na internet, govori u prilog tezi da su životinje te koje terapeutski deluju na ljude. Naime, na svakoj od njih vidimo mačke i vojnike, a po izrazima lica, nikada ne bismo mogli da zaključimo da su te fotografije nastale na tlu koje je zahvatio ratni vihor.

mačke i vojnici petface

Na tim fotografijama možemo videti da mačke i vojnici zadovoljno poziraju, nezavisno od toga da li se maze, dremkaju ili možda jedu zajedno.

mačke i vojnici petface

Jedan od vojnika, svoje iskustvo je izneo na jednom forumu, želeći da objasni zašto vojnici vole ljubimce, a mačke pogotovo:

Ljubimci u toku rata uopšte nisu neobična pojava. Naime, tokom mog služenja u Avganistanu, svi vodovi i sekcije, imali su po jednog kućnog ljubimca zbog moralne podrške koju su nam pružali.

mačke i vojnici petface

On se nadovezao:

Moj vod je na primer imao psa i svake noći na smenu smo brinuli o njemu.

mačke i vojnici petface

Ove fotografije koje prikazuju mačke i vojnike samo su dirljiv podsetnik da ipak, i tokom rata, postoje trenuci ispunjeni lepotom i ljubavlju.

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOTPUNI HIT: Laptop za mačke – način da obradujete svoju ljubimicu
Sledeći tekstZVEZDE INTERNETA: fotogafije ovih ljubimaca su osvojile svet

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime