Naslovna Slajder vesti KAKVA DOBRA IDEJA: Risort za ježeve kojima preti istrebljenje

KAKVA DOBRA IDEJA: Risort za ježeve kojima preti istrebljenje

0
kakva dobra ideja

Prema rečima stručnjaka, za nešto manje od dve godine britanski ježevi bi mogli da izumru i nestanu sa lica Zemlje! Preslatka, bodljikava bića su najzad stavljena na listu ugroženih vrsta. To znači da se ovi mališani moraju sačuvati po svaku cenu!

Opasnost po ježeve se znatno povećava kada uđu u hibernaciju. Tokom zimskog sna postaju lake mete predatora i vremenskih (ne)prilika. Kako bi im se pružila zaštita tokom ovog kritičnog perioda pokrenut je projekat izgradnje specijalnih parkova za odmor tokom zimskog sna.

kakva dobra ideja

Park sadrži udobne kućice u obliku kamp prikolica sa dvostruko zastakljenim prozorima. Kućice su okružene malim ogradama, kapijama a malene uličice su opremljene čak i uličnom rasvetom! Luksuz prve kategorije, zar ne?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

NAJZAD DOBRA VEST: Pas spašen iz poplave! (VIDEO)

Briga za ježeve čiji se ukupan broj dramatično smanjuje je započeta kao lokalna inicijativa u parku Vajt Kros Baj ali se ubrzo proširila po celoj Velikoj Britaniji. Ketrin Lin iz Parkdin Risortsa je izjavila: „Ugroženost ježeva predstavlja veliki udarac svim ljubiteljima prirode i divljine. Želeli smo da privučemo pažnju nacije i pokrenemo sve koji žele da učestvuju u očuvanje ovih malih stvorenja.“ Pokretači ove akcije i kreatori prvog rizorta za ježeve se nadaju da sve ovo pokrenuti i ostale da daju doprinos kako bi mali, bodljikavi ljubimci opstali na ovoj našoj planeti.

RETKO IH VIĐAMO: Pogledajte kako izgledaju bebe ježeva! (VIDEO)

kakva dobra ideja

Borba se nastavlja, inicijatori pokušavaju da dobiju podršku države kako bi se pokrenula još veća akcija postavljanja ovakvih parkova u celoj Britaniji. Nadamo se, za dobro svih nas na Zemlji, da će u tome i uspeti!

Izvor: bored panda  Foto: Parkdean Resorts

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNAJZAD DOBRA VEST: Pas spašen iz poplave! (VIDEO)
Sledeći tekstDA SE NAJEŽIŠ!!! Redovna poseta grumeru se pretvorila u horor!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime