Naslovna VESTI PSI Glumac Andrija Kuzmanović: “Obožavam pse, a napuštene posebno. Udomio sam ih na...

Glumac Andrija Kuzmanović: “Obožavam pse, a napuštene posebno. Udomio sam ih na stotine”

1
andrija kuzmanović petface

Srpska publika ga je zavolela prevashodno kao Milovana Jakšića Jakšu u filmovima „Montevideo, Bog te video!“ i „Montevideo, vidimo se!“, a onda i kao inspektora Stanka Pletikosića u seriji „Senke nad Balkanom“, koja mu je zasigurno donela titulu jednog od najomiljenijih glumaca u zemlji. Međutim, ono što mnogi nisu znali je da je fantastični Andrija Kuzmanović i veeeliki ljubitelj životinja!

Nas ovo nije iznenadilo, jer smo u nekoliko navrata, prateći ga na Instagramu svedočili o ovoj ljubavi. Učestvovao je u mnogim akcijama pomoći napuštenim životinjama, a takođe znamo i da je vlasnik dva psa – Boleta i Lee.

GLUMCI, PEVAČI, NOVINARI: Naše poznate ličnosti pokrenule VIDEO kampanju „STOP PETARDAMA“!

-Moj Bole je divan pas. Ugledao sam ga u blizini mog autoelektričara na Zvezdari, i na prvi pogled mi se dopao. Svi ostali psi na ulici su dotrčali do mene, a on nije. I nije to ona standardna priča – svi su mi prišli, on jedini nije i zato sam baš njega uzeo. Nego je totalno bio u svom fazonu i bio mi je gotivan, jer nije napadan, kaže Andrija za “Pet Magazin”.

Pre Boleta, Andrija je imao psa Bubiku, takođe mešanca, koji je nakon skoro 15 godina preminula od starosti!

-Znali smo da neće živeti večno, i onda sam rešio da u dom dovedem još jednog psa, da nam bude lakše. Bubi je već imala i jednu tešku operaciju. Ostali smo jednog leta zajedno ona i ja u Beogradu i odlučio sam da učinim nešto dobro kad sam već osuđen da sedim kod kuće. Mnogo sam je voleo. Svakog psa volim, naravno, ali ipak svoje pse voliš najviše, dodao je Kuzmanović!

Da je veliki ljubitelj životinja, ne samo pasa, dokaz je i činjenica da je pre psa u kući čuvao papagaja – Kiću! Živeo je čak 22 godine!

-Kod nas životinje dugo žive, jer im je mnogo lepo. Šalim se, ali zadesilo nas je da smo zaista imali dugovečne životinje. Lepo žive ljubimci kod nas, sve im je podređeno i svi smo im podređeni. Ima nas dosta u kući i uvek je neko tu da ih nahrani, a kada nemamo vremena da ih izvedemo, uvek je neko tu da ih pusti u dvorište. Imamo veliko dvorište i deo odvojen samo za njih, gde uživaju, dodao je simpatični glumac!

Za “Pet Magazin” Andrija je objasnio i kako je njegov Bole prava maskota u kraju! Po nestašlucima, umiljatosti i veselosti – svi ga poznaju! Porodica Kuzmanović je inače poznata po ljubavi prema životinjama, a mnoge napuštene su spasili sa ulice, nahranili, udomili!

I shot sheriff

A post shared by andrija kuzmanovic (@pedzidzons) on

-Baš smo skoro udomili jednu malenu, vozio sam je u Morović. Kada znam da će pas da živi lepo i da ima redovnu klopu ništa mi nije teško i sa zadovoljstvom sam je odvezao kod novih vlasnika. Baš mi je krivo što smo je dali, ali nismo imali prostora da brinemo i o njoj. Inače, u kući osim Boleta imamo i Leu labradorku, ona i Bole su vršnjaci. Uvek kada udomimo psa kojeg smo spasili, nastavimo da se čujemo s novim vlasnicima. Zna se u kraju, kada pronađu nekog psa stave ga kod nas u dvorište i onda im mi pronađemo dom. Gledamo uvek da poznaniku damo psa, jer ne bih mogao da razmišljam o tome da psa dam nekome ko neće da brine o njemu, dodao je Andrija!

On je objasnio da ne može da zamisli život bez pasa, jer kako navodi “psi se uvek obraduju, a ne traže mnogo”.

??? #hvalatiekipo

A post shared by andrija kuzmanovic (@pedzidzons) on

– Mnogo volim ulične pse, oni su posebni, pametni. Nikada ih se nisam plašio. Kada dete odrasta uz psa mnogo je drugačije. Svi porodično volimo pse i smatramo ih ravnopravnim. Shvatam da se neki ljudi plaše, ali neće oni nikoga da diraju. Najradije bi pošli s tobom, da ti prave društvo. I nikada te ne bi napali, za kraj je rekao fenomenalni mladi glumac.

BRAVO, ANDRIJA!

Izvor: magazin Pas, Foto: Instagram

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVAŠEM PSU JE DOSADNO? 6 sigurnih znakova kojima psi pokazuju da se dosađuju!
Sledeći tekstJOŠ JEDAN ZLOČIN: Mačka Pucka upucana iz vazdušne puše!

1 KOMENTAR

  1. Andrija čestitam ti, divan si. Tačno je to da ulični psi nikoga ne napadaju, dok ih na neki način ne izazoveš. Mešanci su najinteligentniji i najplemenitiji psi, u to sam se uverila.
    Želim svako dobro u životu jer ti to zaslužuješ.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime