Naslovna VESTI PSI VAŠEM PSU JE DOSADNO? 6 sigurnih znakova kojima psi pokazuju da se...

VAŠEM PSU JE DOSADNO? 6 sigurnih znakova kojima psi pokazuju da se dosađuju!

0
vasem psu je dosadno petface

Kada kupite ljubimca mislite da ste u stanju da mu svaki dan učinite nezaboravnim. U tom trenutku sreće, kada dolazi novi član u porodicu želite sve da mu date i mislite da će takva ljubav biti večna. Na početku se igrate sa njim, mazite ga., trčkarate i valjate se po stanu ili dvorištu. Ali ubrzo će se vaše interesovanje za ljubimca, usled obaveza na poslu, sa vašom decom i prijateljima, svesti na redovno menjanje vode, hrane i godišnji odlazak veterinaru. Ali šta između toga? Kako da zabavimo našeg psa i šta ako mu postane dosadno?

Ovo su neki od znakova moguće dosade kod psa usled kojih biste trebali učiniti nešto kako biste zabavili svog psa, a ne da ga grdite i da se ljutite na njega.

Lajanje može biti znak

Pas će često iz dosade lajati. Jeste da je to njihov način oglašavanja, ali i jedan od načina da prekinu dosadu. To može smetati ljudima u vašoj okolini, ili može da uzbuni druge pse iz susedstva pa ćete dobiti celokupnu ariju komšijskih pasa sa vašim psom na mestu soliste. Učinite nešto – izvedite ga u šetnju, poigrajte se nekom njemu omiljenom igračkom sa njim i lajanje iz dosade će se događati ređe.

vasem psu je dosadno petface

Haos i lom

Kada pas pravi haos, kada raznosi i lomi, obara stvari po stanu to može da bude jedan od znakova dosade. Nemojte odmah da vičete na njega i nipošto da ga udarate. Zabavite ga na neki način, posvetite mu pažnju. Naviknite ga da uvek u identično vreme imate zabavne aktivnosti, pa tako kad vi niste tu on će vas mirno čekati.

Žvakanje iz potrebe, ali i iz dosade

Žvakanje je potreba pasa kada menjaju zube. Žvaću šta god dohvate, bile to njegove ili vaše stvari. Sve obalave i unište. Žvakanje je čest pokazatelj i dosade i ponavlja se u svakoj dobi.

Mlade haskice napuštene u parku, sa igračkama i tužnom porukom!

Skakanje i hiperaktivnost

Kada pas skače, i kada je hiperaktivan u vašem prisustvu to samo znači da mu je bilo strašno dosadno dok niste bili tu. Psi znaju da trče oko vas, da skaču na vas i prednje podižu šape kako bi vas dotakli. Njima je dosadno bez vas i uzvratite im tu ljubav koju vam pokazuju kada vas ugledaju.

Beg od kuće

Pas ume da odluta prateći svoj njuh. Jedan te isti prostor je njemu dosada. Koliko god bilo vaše dvorište po veličini, pa makar svo pripadalo njemu da radi šta god mu je volja. Brzo će mu dosaditi i želeće napolje. Izvedite psa u šetnju i tako učinite nešto dobro i njemu i sebi.

Kopanje

Psi vole da kopaju kada im je dosadno. Po stanu znaju da unište tepihe ili izgrebu parket. Ako su u dvorištu naizlazićete na velike rupe koje je iskopao vaš ljubimac. Oni neretko tokom toplih dana legnu u te rupe da se rashlade, ali takvo kopanje je svakako simptom dosade i mogli biste uraditi nešto po tom pitanju.

Vaši mali prijatelji jedva čekaju da se vratite kući i veoma su nesrećni kada ih u prolazu samo pozdravite i pomazite. Oni traže više pažnje. Lagana šetnja sa vašim psom neće vam škoditi. Neće vam škoditi ni da se poigrate sa njima, da trčite i skačete sa njima. Igrajte se i uzvratite im ljubav koju oni vama pružaju.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVRSTA KOJA JE ZAMALO IZUMRLA, a danas je pronađeno 14 živih predstavnika!
Sledeći tekstGlumac Andrija Kuzmanović: “Obožavam pse, a napuštene posebno. Udomio sam ih na stotine”

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime