Naslovna VESTI PSI AVENIJA MB: Još jedan pokušaj hvatanja pasa, ovaj put u Beloj Crkvi,...

AVENIJA MB: Još jedan pokušaj hvatanja pasa, ovaj put u Beloj Crkvi, snimala jedna sugrađanka!

0
avenija mb petface2

U poslednje četiri godine firma Avenija MB iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje monopolizovala je poslove hvatanja napuštenih pasa. Organizacije za zaštitu životinja tvrde da ta firma koristi surove metode „zbrinjavanja“, a institucije se ne izjašnjavaju o tome. Angažujući to privatno preduzeće lokalne samouprave masovno krše zakone i oštećuju sopstvene kase za desetine miliona dinara, tvrde borci za prava životinja za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

PODRŽAVATE LI: Novi protest udruženja za zaštitu pasa lutalica!

VOICE takođe prenosi i da je veoma sporno što sa zaposlenima firme Avenija MB ne ide veterinar, čipovi se ne očitavaju na licu mesta, nema nikakve evidencije, mešaju se zdravi psi sa bolesnim jedinkama, štenci sa odraslim, kuje u teranju sa mužjacima… Po zakonu, da bi životinja mogla da se prevozi u drugu epizootiološku jedinicu, ona mora biti pregledana, obeležena i vakcinisana, dakle, mora biti zdrava.

avenija mb petface2

Nedavno smo pisali o tome kako su građani u Smederevskoj Palanci razvalili katanac i oslobodili 18 uhvaćenih napuštenih pasa!

Danas slikom idemo u Belu Crkvu, gde je osvanuo snimak jedne sugrađanke, koja je pokušala da spreči hvatanje pasa u ovom gradu! Kako ona navodi u razgovoru sa onima koji hvataju pse, a što se može čuti na snimku, hvataju se i vlasnički psi, nema čitanja čipa, nemaju dozvolu da to čine i slično.

Šta se dešavalo u ovoj akciji hvatanja pas au Beloj Crkvi, pogledajte na snimku.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIRLJIVI VIDEO koji će vas podsetiti na prve dane provede sa ljubimcem!
Sledeći tekstAko tvrdite da vam je pas I TE KAKO VERAN – ovo je tekst za vas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime