Naslovna VESTI Ždrebe, kojeg je vlasnik u Jagodini zlostavljao, smešteno u azil “Staro Brdo”!

Ždrebe, kojeg je vlasnik u Jagodini zlostavljao, smešteno u azil “Staro Brdo”!

0
azil Staro Brdo petface

Azil “Staro Brdo” jedini je koji nudi utočište zlostavljanim i povređenim konjima! Nalazi se u Lapovu, kod Kragujevca, a upravo tamo je smešteno i ždrebe o kome smo vam nedavno pisali:

JAGODINA: Nasilnik OPET pritvoren, ždrebe oduzeto!

Kako su naveli u saopštenju, u saradnji i dogovoru sa nadležnima u Jagodini, zlostavljano ždrebe je stiglo u Azil “Staro Brdo” gde će biti na sigurnom. Kada dođe vreme, tražiće za njega trajni dom u kome će biti voljen i pažen, nakon ovako teškog početka života.

azil Staro Brdo petface

– Postoje fotografije i video snimci na kojima se vidi kako čovek, koji je već osuđen za zlostavljanje životinje, jaše kroz grad nesrećno ždrebe. To je dovelo do toga da je jadno stvorenje palo iscrpljeno i nije moglo da ustane. Ovo ždrebe je premlado da bude jahano, posebno od strane nekoga ko je verovatno teži od njega samog. Čim je vest stigla do nas, kontaktirali smo relevantne aktere i „bacili“ se u akciju. Ovoga puta stvari su drugačije. Iako finansijskih sredstava gotovo i nemamo više i borimo se svakodnevno da brinemo o konjima koji su već u azilu, znali smo da ne možemo okrenuti glavu, napisali su u saopštenju!

azil Staro Brdo petface

Prema njihovima rečima, a i svedočeći fotografijama, ždrebe (procena je da ima oko 7 meseci) vezivano je žicom, što ožiljci i dokazuju! Takođe ima ožiljke iznad kopita i posekotine na butinama od udaraca koje je dobijao.

– I dok mu ne nađemo dom, mi ćemo mu obezbediti sve što mu je potrebno. Nakon svega što je prošao u svom kratkom životu, zaslužuje sreću i sigurnost i naš azil će mu to pružiti. Sada mu je potrebna vakcinacija, medicinska nega i, naravno, hrana. Svi ovi troškovi biće pokriveni od strane zvaničnika Jagodine, čime smo veoma prijatno iznenađeni i impresionirani, rekli su iz ovog sjajnog azila!

Takođe, naglasili su tražiće da zlostavljač bude adekvatno kažnjen. Više od uslovne kazne!

azil Staro Brdo petface

– Pre nepune dve godine, snimci iznemoglog i pretučenog konja koji je kolabirao na ulici u Jagodini, doveli su do toga da konj bude oduzet od svog okrutnog vlasnika. Lokalne NVO su se nadale zatvorskoj kazni, ali se zlostavljač nažalost izvukao uz uslovnu. Konj je vraćen vlasniku, koji ga je dao u zakup zlostavljaču. U to vreme nije bilo mesta gde bi konj mogao biti smešten na duže i nije bilo drugog izbora osim da bude vraćen u ruke onoga od koga je morao biti zauvek oduzet. Niko ne zna šta je na kraju bilo sa ovim konjem i gde je on sada, podsećaju na ovog strašnog čoveka!

Iako će novac i svu potrebnu nego za nesrećno ždrebe obezbediti grad Jagodina, Azil “Staro Brdo” podseća na svoju tešku situaciju i nemogućnost da samostalno pomažu i drugim stanovnicima o kojim brinu!

azil Staro Brdo petface

– I dalje ostaju potrebe drugih spašenih konja u azilu, za koje nam je neophodna pomoć i molimo vas da nam pomognete da brinemo o njima! Potrebna nam je vaša pomoć da ih sve obezbedimo i ako nam ne možete pomoći donacijom ovoga puta, molimo vas da šerujete ovaj post. Uključite se, apelovali su!

Mngoo ljudi je i nas pitalo kako mogu pomoći, pa vam prenosimo njihov odgovor!

azil Staro Brdo petface

– Dragi prijatelji, pošto se dosta vas javilo sa željom da pomogne, na čemu smo do neba zahvalni, dostavljamo načine donacija:

1. Uplata na račun iz Srbije
– primalac: Udruženje za spašavanje konja „Staro brdo“, Lapovo, br. računa 150-25986-71
2. Uplata na račun iz insotranstva:
– IBAN: RS35 1500 0718 0000 4980 68
– BIC/SWIFT: KRAGRS22
3. PostNet: Željko Iličić, 064/685 11 85
4. PayPal: sanctuaryoldhill@gmail.com
5. Direktna donacija prilikom posete Azilu

Hvala vam svima još jednom!

POMOZIMO I MI NJIMA, JER ONI NESEBIČNO TO RADE ONIMA KOJIMA JE POMOĆ NAJPOTREBNIJA – NESREĆNIM ŽIVOTINJAMA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMILION I PO LAJKOVA: Hrčak sa slomljenom rukom u gipsu srušio Internet!
Sledeći tekstNOVI HEROJI ITALIJE: Psi Leo i Sarotti iz ruševina spasili dve devojčice!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime