Naslovna VESTI Azil za konje „Staro Brdo“ je spasio Orku, kobilu u koju je...

Azil za konje „Staro Brdo“ je spasio Orku, kobilu u koju je ubrizgavan zmijski otrov!

0
Azil za konje petface

Jedini Azil za konje u Srbiji, ali i na Balkanu, otvoren je avgusta prošle godine, u mestu Lapovo nadomak Kragujevca. Tada smo razgovarali sa Željkom, koji nam je rado ispričao sve o ovom sjajnom projektu:

SJAJNO: U Lapovu, kod Kragujevca, se otvara prvi azil za konje u Srbiji!

Danas, ponovo putujemo do njih, ovog puta tužnim povodom! U pitanju je slučaj kobile Orke, kojoj je godinama svakodnevno zmijski otrov ubizgavan u telo za potrebe pravljenja seruma. Održavana je u životu tek toliko da je ispitivanje lagano ubija- oslepela je, slabog sluha, tela izbrazdanog čvorićima, sa cistom u uhu, fistulom na nozi koja se stalno iznova puni gnojem…

Azil za konje petface

– Imunitet joj je slab i rane joj sporo zarastaju. Lagano se kreće, kako ne bi udarala i inače bolnim telom u prostor oko sebe, zato joj i svaki obrok traje duplo duže nego ostalim konjima u Azilu, jer svako posezanje za hranom može naneti i bol, napisali su na svojoj Facebook stranici.

Međutm, kako su rekli Orka nije nepoverljiva.

Pročitajte još:
Proteklog vikenda održana je akcija prikupljanja novca za jedini azil za konje u Srbiji!

– “Oči su slepe. Treba tražiti srcem.” I tako je i Orka nas pronašla nakon što smo mi pronašli i spasili nju – toliko topline, ljubavi i poverenja koje isijava iz jednog bića! Kada je jednom dodirnete, osetite zbog čega je važno boriti se za nju. Potpuno primirena i srećna, jer je konačno u rukama ljudi koji joj ne čine zlo, prisloni glavu uz vas i prepusti se, poverljiva i željna ljubavi i pažnje, dok joj češkate meku i gustu dlaku koja jedva prekiva izranavljeno telo, dodali su!

Ovaj Azil za konje za cilj ima da pruži novu šansu za život i sanira kako fizičke tako i psihičke posledice svojim štićenicima. Tako će biti i sa Orkom, ali – ističu oni – trebaće dosta vremena da se oporavi dovoljno.

Azil za konje petface

– Neke stvari nikada neće moći da se isprave, njeno oko će do kraja ostati plavo i slepo. Ne bi preživela dan bez stalnog nadzora i nege. Veterinarski tretmani su nam dnevna rutina, uz hranu i vodu. Kvalitetna i adekvatna prehrana, kao i lekovi koje dobija, neohodni su kako bi konačno živela mirno i srećno, dok ne uspemo da joj nađemo dom u kome će nastaviti da živi ovako kako zaslužuje, objasnili su iz azila!

Pročitajte još:
Kobila iz Surčina, bez jedne noge spasena, protiv vlasnika podneta krivična prijava!

U jednom smo saglasni svi – Ork aje očito prošla kroz pakao, pa hajde da joj zajedno obezbedimo da bar ostatak života provede spokojno.

– Svaka vaša donacija nam znači i čak i ako mislite da je malo, verujte nam da nije.
150-25986-71
KBM banka AD Kragujevac

Pomozimo Orki!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOMOZITE I VI: Potraga za Akijem traje već 4 dana!
Sledeći tekstRubio je svakog dana čekao stjuardesu Oliviju ispred hotela, a onda ga je UDOMILA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime