Naslovna VESTI PSI TIJANA: „U azilu u Rumi se dešavaju strašne stvari. Psi umiru gladni...

TIJANA: „U azilu u Rumi se dešavaju strašne stvari. Psi umiru gladni i žedni“!

2
Azil u Rumi petface

Azil u Rumi još odavno je dobio ime „logor smrti“. O situacijama u kojima su svedočili ljubitelji životinja, pisao je naš portal 18. maja prošle godine, kada je Udruženjima bilo zabranjeno da uđu i posete pse koji se u njemu nalaze.

ŠTA SE KRIJE U RUMI: Nisu dopustili Udruženjima da posete pse I mace u azilu!

Danas se našoj redakciji ponovo javljaju ljudi koji žele da skrenu pažnju na udne stvari koje se tamo dešavaju. Među njima je i Tijana, koja je u Azil u Rumi otišla kako bi udomila psa. Ono što je tamo zatekla, šokiralo ju je.

Azil u Rumi petface

– Ovaj logor smrti radi decenijama, navodno je pod sankcijama već neko vreme jer se vodi istraga o tome šta se sve tamo dešavalo. Međutim, ja sma bila svedok da on i dalje radi, da drže pse u najnehumanijim uslovima, izgladnele, žedne i zatvorene u kavezima, priča nam Tijana!

Ova devojka je 22. oktobra oko 11h posetila Azil u Rumi sa Katarinom i Vukašinom, koji je bio u ptrazi za svojim psom!

– Uz zaposleno lice smo sprovedeni u jednu od prostorija azila, koja je veličine manje hale sa tri reda od po 10 boxova (otprilike). Takođe, nije svaki box imao činiju sa vodom, a neki boxovi koji su imali činije, bile su prazne. Većina tih pasa je toliko mršavo, da im se vidi svaka kost. Ne mogu da kažem da je bilo puno fekalija, prosečno je bilo čisto, ali sa dosta mokraće koja se odlivala u odvod. Očigledno je da više piju tečnosti, nego što se hrane, prepričava Tijana.

Azil u Rumi petface

Kako je dodala, psi po njenom mišljenju ne izgledaju ni zdravo. Ubrzo su napustili azil, ali nakon 3 dana se vraća kako bi udomila dva psa – labradora i staforda!

– Sve je bilo u redu, dok veterinarka nije otišla do kaveza gde se nalaze svi psi, i vratila se sa rečenicom da ne možemo udomiti staforda jer navodno prima terapiju protiv neke bakterije. Odlazimo sa labradorom. Veterinar je ustanovio da su krv i biohemijske analize DOBRE, svi organi mu funkcionišu u najboljem redu, međutim,.. ima srčanog crva! Takođe, ostanovio je da je premršav, jer bi trebao imati između 30 i 32 kg, a on je imao samo 18, kaže Tijana!

ISPOVEST INES: „Prihvatilište za pse Ovča je „AZIL STRAVE“. NEĆU i NE ŽELIM da žmurim na ovo“!

28. oktobra, Tijana ponovo odlazi kako bi posetila staforda kog želi da udomi. Tada vidi kako je on izmešten iz prostorije u dvorište azila. Nepomično ležeći na zemlji, davao je šapama poslednje reflekse.

– Pitam radnika azila šta se sa njim dešava, jer on ne zna da sam već bila po njega. Odgovara mi: „Ma… taj pas crkava!”. Zaprepašćena, smuči mi se i tražim da me puste da izađem iz azila. Tu srećem istu onu veterinarku, koja me uverava da je sa stafordom sve u redu, da je jeo juče i slično,.. Pas je u međuvemenu UGINUO, kaže Tijana!

 

Prema najnovijim informacijama koje smo dobili od Tijane je da su u međuvremenu „izvukli“ devet pasa, da su ih smestili u Veterinarsku stanicu „AjVet“ u Rumi i da im je potrebna pomoć oko privremenog zbrinnjavanja!

– Ima još neizbavljenih pasa za koje je potrebna pomoć. Takođe, bez ikakvih problema svi koji žele mogu da UDOME pse iz tog azila! Bitno je da to učine što pre, kako ne bi završili kao staford, za kraj razgovora naglašava Tijana!

Uputili smo i zvanični  mail na adresu JP “Komunalac” u Rumi, kako bismo čulii njihovu „stranu priče“, međutim do zaključenja ove vesti nismo dobili odgovor!

Kakav nastavak sledi,…?

Za više informacija možete kontaktirati Tijanu na broj 062/221 607

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNIŠ: Komšija uhvatio vlasničku mačku u zamku pa je zverski mučio i ubio!
Sledeći tekstHUMANITARNA AKCIJA: Šta radite sutra? Kupite hranu i tako donirajte za napuštene!

2 KOMENTARA

  1. Kaznena prijava onima koji su odgovorni za to stanje. Bombardirajte sve vrste medija dok se pravda ne istjera. A za te iste koji su odgovorni za ovo zelim da im se karma osveti i to sto prije.

  2. Tu stavite onog majmuna dosena direktora nezna da kaze dobro jutro ljudimA hranu pokupi proda uzmu pare stokaod coveka hrtkovcanska

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime