Naslovna VESTI PSI VEROVALI ILI NE OVO JE SRBIJA: Azil za pse u Vlasotincu doneo...

VEROVALI ILI NE OVO JE SRBIJA: Azil za pse u Vlasotincu doneo ovom gradu TITULU NAJBOLJEG!

0
Azil za pse u Vlasotincu petface2

Iako su azilu u našoj državi uglavnom sinonim za opšte loše stanje, za neadekvatne uslove koji tamo vladaju i nesreću ionako tužnih sudbina pasa, jedan azil se izdvojio i gradu u kome je osnovan doneo titulu NAJBOLJE PRAKSE! Naime, na prvom nacionalnom takmičenju za izbor najbolje prakse u radu lokalne uprave, prvo mesto u kategoriji “Odgovornost i vladavina prava” pripalo je opštini Vlasotince. Tu titulu donelo im je prihvatilište za napuštene životinje, koje je otvoreno prošle godine.

SRBIJA JE PONOSNA: Ana je slavila rođendan, a gosti su umesto poklona donirali novac za konje u azilu!

Od momenta prijema, čišćenja od parazita, čipovanja, kastracije, sterilizacije, vakcinacije, revakcinacije, to je neki period od dve i po do tri nedelje i oni se nakon toga, osim u slučaju da nema agresivnosti, vraćaju na one pozicije na ono mesto odakle su i prikupljeni, objašnjava Svetislav Petrović, direktor JКP Кomunalac.

Azil za pse u Vlasotincu petface2

Ipak, Miljenik neće nikud, uprkos jasnoj proceduri da se napušteni psi posle tretmana vraćaju na ulicu ukoliko nisu agresivni. Takođe, sva pažnja i ljubav usmereni su ka Dragani, koju su našli u Orašju. Umiljata je i vesela, ali zbog polomljene kičme bez pomagala više neće moći da se kreće. Nadaju se da će joj uskoro pronaći dom.

Pesma ženkice koju su vlasnici ostavili u azilu: „Danas sam umrla“!

Кroz prihvatilište je za devet meseci prošlo dvesta napuštenih. Angažovanjem volontera i zaposlenih u ovom Prihavtilištu, do sada je udomljeno 35 životinja. I to je samo još jedna potvrda humanog pristupa napuštenim psima u vlasotinačkom prihvatilištu.

Odgovornost i vladavinu prava prepoznalo je i nagradilo nadležno ministarstvo, ali čelnici opštine osluškuju glas građana. Sledeći korak napraviće sami, kaže Zoran Todorović, predsednik Opštine Vlasotince.

-Odlučili smo da kupimo još jednu parcelu, susednu parcelu uz prihvatilište i da proširimo kapacitete, da napravimo neki mini azil kako bismo napuštene pse sklonili sa ulice, a humano postupali sa njima, objasnio je on za RTS.

Može i ovako! BRAVO!

Izvor: RTS
Foto: Dnevnik Juga

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIVNO DETE: Dečak (14) zaustavio saobraćaj i spasio mače, koje je neko izbacio u kesi za smeće!
Sledeći tekstI U SRBIJI SE DESI: Bor dobija mobilnu veterinarsku ambulantu za delovanje na terenu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime