Naslovna VESTI I U SRBIJI SE DESI: Bor dobija mobilnu veterinarsku ambulantu za delovanje...

I U SRBIJI SE DESI: Bor dobija mobilnu veterinarsku ambulantu za delovanje na terenu!

0
mobilnu veterinarsku ambulantu petface

Predstavnici lokalne samouprave u Boru i nemačkog udruženja građana ETN potpisali su ugovor o donaciji specijlizovane, mobilne veterinarske ambulante. Pomoću ovakve ambulante veterinari će moći na terenu da vrše sterilizacije, kastracije, registraciju i čipovanje napuštenih pasa i mačaka sa ulica. Ova mobilna veterinarska ambulanta će vršiti svoje delatnosti na teritoriji grada Bora.

Upotreba ovakvih veterinarskih stanica u svetu je donela rezultate navodi se na sajtu TV Bora, tako što se putem nje moće pratiti i uticati brojno stanje pasa i mačaka u selima. 

PROČITAJTE I:

ODLIKOVANJE ZA HRABROST: Jazvičar spasao svoju najbolju prijateljicu i sada mu čitav grad kliče! (VIDEO)

Ova saradnja za čelnike Bora predstavlja prvi korak radu na smanjenju broja napuštenih pasa i mačaka u opštini Bor, što je kako sami navode, višedecenijski problem.

Prema rečima predsednika opštine Bor Aleksandra Milikića izgrađen je plan kojim se predviđaju konkretne mere kontrole i registacije, kako pasa koji imaju vlasnike tako i onih koji se vode kao napušteni i za smanjenje njihovog broja koji će kasnije ući u skupštinsku proceduru u gradu Boru.

mobilnu veterinarsku ambulantu petface

Ova vest je naišla na ovacije lokalnih društava za zaštitu životinja. 

-Velika nam je čast da obavestimo sve naše pratioce i ljubitelje životinja da nakon višemesečnih pregovora i mnogo, mnogo prepreka možemo sa vama da podelimo da je na našu inicijativu i inicijativu nama dragih ljudi iz dijaspore danas Grad Bor potpisao ugovor sa Nemačkom organizacijom ETN koja dolazi sa mobilnom ambulantom u kojoj će se psi i mačke sterilisati i kastrirati na terenu. Nastavljamo sa radom na smanjenju populacije uz još jaču podršku! Najveća zahvalnost ide Nemačkoj organizaciji i dragoj Juliji Vasbender kao i gradu Boru koji je prepoznao značaj ovako velikog projekta i prilike, navode iz Udruženje Borske šape.

Divno, bravo za sve u Boru!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVEROVALI ILI NE OVO JE SRBIJA: Azil za pse u Vlasotincu doneo ovom gradu TITULU NAJBOLJEG!
Sledeći tekst11 NAČINA DA OTRUJETE SVOJU MAČKU: Čokolada, kofein, mleko, na dohvat šapice vaše mace!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime