Naslovna VESTI PSI SUBOTICA: Bonsai je svojim vlasnicima donosila novac, a onda su je vezali...

SUBOTICA: Bonsai je svojim vlasnicima donosila novac, a onda su je vezali za drvo i ostavili!

0
Bonsai petface3

Njeno ime je Bonsai, i retki je predstavnik rase japanska Akita kod nas u Srbiji. Međutim, to z anjene vlasnike nije ništa značilo, jer je ona punih šest godina za njih zarađivala novac, tako što je „štancovala“ štence. Kada više nije poslužila za koćenje, izbacili su je tako što su je vezali za drvo sa papirima i ostavili.

– Bonsai je ženka, stara 8 i po god. Njena priča je jako tužna. Bonsai je pas sa vrhunskim rasnim karakteristikama, šest godina je zarađivala novac odgajivačima, bolje rečeno štancerima, a kada više nije služila „svrsi“, ostavili su je vezanu za drvo. Zoohigijena u Novom Sadu je preuzela brigu o njoj, kod njih je živela 2 godine. U septembru prošle godine sam saznala za nju i oglasila sam njeno udomljenje, želela sam da je spasim iz Prihvatilišta, priča za naš portal Beti iz Subotice.

Bonsai petface3

Za ovu preslatku bakicu se ubrzo javio g. Lacika, koji je želeo da je udomi i pruži joj dostojanstven dom. Bonsai je konačno bila ljubimac, živela je u stanu sa svojim vlasnikom, naručivali su hranu, dolazio je dreser po nju i izvodio u dugu šetnju. Bonsai je konačno bila voljena.

Kako bi izgledalo kada bi pas napustio vlasnika: Ova Subotičanka je to ilustrovala!

– Ali, ovaj raj je trajao samo šest meseci. Nažalost, njen udomitelj je preminuo i ona je ostala sama. Brigu o njoj sam sada ja preuzela i bliži prijatelji njenog pokojnog vlasnika, međutim, zajedničkim snagama moramo da joj nađemo novi dom. Udomljava se u dom gde će biti jedini ljubimac, kaže nam Beti.

Bonsai petface3

Ženkica nije preporučljiva za porodicu sa malom decom. Bilo bi dobro da je udomitelj drži u stanu, eventualno u kući sa ograđenim dvorištem odakle ne može niko da je pusti, ukrade ili otruje.

SUBOTICA: Upoznajte Spajka – staforda spašenog iz borbi pasa!

Uslovi su ovakvi samo zato što želim da ovaj pas konačno nađe svoj mir i oseti ljubav čoveka kao što je to osetila (kratko) kod pokojnog udomitelja. Molim vas podelite njenu priču i pomozite da se pronađe pravo mesto za nju. Za detalje mi se obratite u privatnoj poruci, za kraj je rekla Beti!

Bonsai petface3

Drugari, PA DA LI MOŽEMO POMOĆI OVOJ PRESLATKOJ, NASMEJANOJ BAKICI? Mi verujemo da možemo, zato #SHARE dalje!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTRAŽI se bilo kakva informacija o čoveku koji vuče životinju, vezanu za traktor!
Sledeći tekstSlepi pas Bili pre četiri godine spasen iz skladišta, a još čeka svoj pravi dom!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime