Naslovna VESTI PSI BRAVO, BRAVO: Marina i Aleksandar spasavaju, brinu i udomljavaju odbačene pse. Do...

BRAVO, BRAVO: Marina i Aleksandar spasavaju, brinu i udomljavaju odbačene pse. Do sada spasili preko 40!

2
pomazu zivotinjama petface2

U našu redakciju danas je stigla poruka Marine Đunić koja je glasila „ne znam od čega da počnem“. Činilo nam se da Marina treba neki naš savet, ne sluteći da se iza ovako skromnog početka krije neeeeverovatna priča. 🙂
Naime, Marina i njen verenik Aleksandar žive u Banja Luci. Njihova ljubav prema životinjama jednostavno ne poznaje granice!
„Sve je krenulo pre nekoliko godina kada je porodica mog verenika udomila jednu kujicu sa štencima. Bila je to ogromna radost za sve nas. Tokom godina ljubav prema psima je samo rasla“, za Petface priča Marina.

U razgovoru sa nama, Marina je otkrila da nema tog psa, povređenog, bolesnog, neuhranjenog, jednom rečju OSTAVLJENOG da ga Aleksandrova porodica nije zbrinula, lečila, smestila na selo gde imaju imanje, sa najboljim uslovima za život.
„Danas broj pasa koji smo zajedno udomili iznosi peko 40, mada će ih vrlo brzo biti i više, jer imamo nekoliko ženki koje smo našli skotne. Sada čekamo prinove“, kroz smeh nam priča Marina.
Svakog psa kog izleče, oni naravno sterilišu i na kraju udome.
„Budući da se radi o seoskom imanju na kojem niko ne živi, briga o ovolikom broju pasa u našem slučaju podrazumeva svakodnevno putovanje od 60 kilometara u oba pravca da bi obavili osnovne poslove hranjenja i provere da li je sa psima sve u redu. Ovo je briga o životinjama u kojoj nam niko ne pomaže, ali ne kukamo, snalazimo se kako možemo samo da njima bude najbolje“, rekla nam je Marina.
udomi psa petface
Zbog ovih komplikacija oko putovanja, Marina je apelovala ukoliko neko može da udomi bar nekog ljubimca o kojima ona i Aleksandar brinu.
„Prinuđeni smo da u narednom periodu smanjimo broj pasa tako što bismo ih udomili ljudima koji bi voleli i koji su u mogućnosti da imaju najboljeg prijatelja – psa“, dodala je Marina.
Ona napominje i da su uglavnom sve ženke sterilisane, svi su vakcinisani uredno, osim novorođenih beba koje treba malo da odrastu. Svi naravno imaju knjižice i očićeni su od parazita.
Bilo kako bilo Marina i njen verenik ne odustaju od pomoći životinjama. Ukoliko možete da im pomognete tako što biste preuzeli brigu o nekom od njih, javite se Marini u INBOX!
Drago nam je što smo deo ovakvo divnih priča! Hvala vam!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst15 razloga zbog kojih danas NEMA ŠANSE da se NE nasmejete! (FOTO)
Sledeći tekstBEOGRAD: Rečna policija spasila psa iz Dunava! (VIDEO)

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime