Naslovna VESTI PSI BRAVO NIŠLIJE: Ovaj pas je bio na ivici smrti, SADA SE OPORAVLJA,...

BRAVO NIŠLIJE: Ovaj pas je bio na ivici smrti, SADA SE OPORAVLJA, prelep je! (VIDEO)

1
bravo nišlije petface

Ovo je realnost, ovako završavaju psi rođeni na ulici zato što su većini nevidljivi. Ovo štene još nije počelo da živi punim plućima, sve što zna je njegova majka, braća i sestre.

-Zna neke dobre ljude koji donose vodu i hranu. Ono ne zna da se pazi, da bezi od drugih pasa, ne zna da se brani. Nakon napada drugog psa, i nakon odlaska kod veterinara pas je privremeno sklonjen. Kad smo došle da ga vidimo, okupamo i namažemo jodom (po instrukciji veterinara) shvatile smo da je u jezivom stanju, malo je reći. Pas je odveden u Medosevac gde su veterineri dali od sebe 110 odsto da ga zbrinu, ovakav trud nisam skoro videla. Pas je u toliko lošem stanju, čak i pored sve nege koju je dobio, da je životno ugrožen i sada. Privremeno je sklonjen i dobiće sve što mu je potrebno, ujutru ide kod veterinara kako bi se nastavilo sa terapijom. Svaka pomoć je dobrodošla, navedeno je u prvom postu od pre nekoliko dana na Fejsbuk grupi “Stop masakru nad životinjama Niš”.

PROČITAJTE I:

“TATA ULOVIO BAMBI”: Postavljena fotografija deteta sa UBIJENIM LANETOM! (VIDEO)

LJUBAVNOJ PRIČI DOŠAO KRAJ: Klepetan se VIŠE NIKADA NEĆE VRATITI svojoj Malenoj! (VIDEO)

HVALA TI DOBRI ČOVEČE: Ovaj sveštenik iz Brazila nesebično POMAŽE PSIMA SA ULICE! (VIDEO)

Dva dana nakon zbrinjavanja pas je dobijao negu i ljubav i lagano je šetao i pomalo bio aktivan. Išao je redovno kod veterinara. 

-Pas je stabilno! Uredno jede, pije vodu, fiziologija uredna. Data tableta protiv parazita! Koža u predelu butine suva, sutra se uklanja! Na pojedinim mestima ima gnoja i nastavlja se antibiotska terapija! Dosadašnji računi za veterinara, zakljucno sa danasnjim danom ukupno iznose 7.160 dinara. Sve je izmireno. Nastavljamo sakupljanje zbog kontrolnih pregleda, vakcina, a ne zaboravljamo ni četiri bombonice iz legla ovog borca, kojima takođe treba hrana i vakcine! Ubačene su nove slike, svi računi su priloženi, navedeno je na spomenutoj stranici kada se govorilo o petom danu sa ovim psom.

Šestog dana su dobri ljudi koji su zbrinuli psa, podelili su sa svojim pratiocima dve vesti, jednu dobru i jednu lošu vest.

bravo nišlije petface

-Počinjem sa dobrom vešću, jer ona je bitnija! Pas je dobro, hirurški zahvat uspešno prošao, uklonjena mrtva koža, ušiven! Nastavljamo bocke svakodnevno. Preživećemo! Loša vest je da je stanje bilo mnogo gore od onog što smo mislili. Pas je imao ingvinalnu (preponsku) kilu i prekinut jedan semevod. Kila rešena, testis jedan je morao da bude odstranjen. Nek je glava na ramenima! Morali smo kragnu, a kroz dren ću dodavati jod i hraniti ga iz ruke, jer ako mu skinem kragnu, bežace mi i to su onda igre bez granica, navodi se na Fejsbuk stranici Stop masakru nad životinjama Niš uz zahvaljivanje na pomoć i deljenje računa za veterinarske troškove. 

Kakva borba i kakva posvećenost, BRAVO! 
petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽELELI SU MU NAJGORU SMRT: Pas je BAČEN SA TEGOM oko vrata u vodu! (VIDEO)
Sledeći tekstLJUBAV PSA I VOZAČA AUTOBUSA: Svakog dana ovaj pas čeka ISTI AUTOBUS! (VIDEO)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime