Naslovna VESTI PSI OSIJEK: Vlasnik BRUTALNO PRETUKAO SVOG PSA i ne oseća se KRIVIM!

OSIJEK: Vlasnik BRUTALNO PRETUKAO SVOG PSA i ne oseća se KRIVIM!

0

Novi slučaj brutalnog nasilja nad životinjama dogodio se u Hrvatskoj u mestu Josipovac, nedaleko od Osijeka. Mladi haski Feliks pretrpeo je užasno prebijanje, a batine je dobio ni manje ni više nego od svog vlasnika.

Priču je objavio osječki Azil za napuštene pse „Udruga Pobjede“ na svom FB profilu.

– Sreda, nešto posle 9 sati, zove gospodin. Očito šokiran, glas mu drhti. Govori mi: „Susedu je pobegao pas, otrgnuo se sa lanca. Kad ga je pronašao, izmlatio ga je metalnom šipkom, dok nije onemoćao, urlao, skvičao, više nije mogao hodati… Onda ga je vukao lancem do garaže koja mu je valjda jedini zaklon i tamo ga opet svezao. Psa više ne vidim, ne čujem ga, ne znam je li uopšte živ“.

brutalno petfaceKažem mu da odmah zove policiju, ali on se boji. Tražim detalje i sama ih zovem, dolazimo onde pre njih, ne vidimo psa, čekamo… Kod kuće nema nikoga, uspemo kroz ogradu malo povući lanac i izlazi on – vuče se na prednjim nogama van, dahće, hropće… Oko mu je zatvoreno, ispod njega zgrušana krv, otečena otvorena rana na obrazu, krv mu curi iz nosa i usta, pokušava se pridići zadnjom nogom, ne može… Desna zadnja šapa bolno je zgrčena, dvostruko veća nego što bi trebala biti… Odustaje, legne pred nama. Kucamo, zvonimo, ništa. Ispred dvorišta i u njemu vidimo tragove krvi. Policija zove kriminalističku policiju, veterinarsku inspekciju.

Pročitajte još: NASILJE U HRVATSKOJ: Pronađen pas sa 30 ubodnih rana na nogama!

Psa u 17 sati odvozimo na daljnju obradu, sediranog, jer je od šoka i bolova sve htio pojesti. Ustanovljena mu je povreda oka, duboka rana pod istim okom, fraktura gornje vilice, izbijeni su mu zubi, smrskana šapa i sve sitne košćice u njoj. Ima deset godina i zove se Felix.

brutalno petfaceGrađani Hrvatske i regiona su bili ogorčeni pročitavši ovu priču i zahtevaju da se počinilac ovog monstruoznog čina kazni. Hrvatski list Jutarnji prenosi da se čovek koji je povredio Feliksa zove Josip Mirošničenko (71), vlasnik psa.

Pročitajte još: STRAVIČNO NASILJE U KRALJEVU: Pronašli psa sa odsečenim nogama!

U telefonskom razgovoru „Jutarnjem“ je potvrdio da je pas njegov i da ga je on povredio, ali da se ne oseća krivim. Iako svedoci navode kako su povrede nanesene metalnom šipkom, Josip tvrdi da je psa izmlatio štapom nakon što ga je ovaj ugrizao.

brutalno petface– Pobegao je na ulicu, često to radi. Otišao sam za njim te smo se sat i po natezali. Nije hteo da se vrati u dvorište. Dva puta me ugrizao, pa sam kasnije morao i u bolnicu na previjanje. Zbog toga sam podivljao: hranim te deset godina, a ti meni bežiš, režiš na mene i grizeš me. Naljutio sam se, uzeo štap, istukao ga i dovukao u dvorište, gde mu je i inače mesto, na lancu – rekao je Josip u telefonskom razgovoru Jutarnjem.

Josipu, naime, nije jasno oko čega se digla ovolika halabuka kao i da će tužiti mdije koji ga nazivaju zlostavljačem. Felix se srećom polako oporavlja i više ne cvili od bolova sve vreme. Trudi se da bude jak, iako se strašno plaši ljudi zbog sbega što je preživeo.

Izvor i foto: Jutarnji.hr

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHUMANOST NA DELU: Mače Kesidi spaseno iz zamke
Sledeći tekstCARICA: Lulu otpuštena iz CIA jer bi se radije igrala nego njuškala bombe!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime