Naslovna VESTI PSI Inspiracija dana: Buldog rođen sa dve noge, je štene u koje ćete...

Inspiracija dana: Buldog rođen sa dve noge, je štene u koje ćete se zaljubiti!

5
buldog rođen sa 2 noge petface

Buldog rođen sa dve noge je prilično tužan naslov, ali kada pročitate članak shvatićete da razlog za tugu nema, jer se radi o prilično veselom štenetu, koje ovaj hendikep ne sputava da živi život punim plućima.

buldog rođen sa 2 noge petface

Ovaj preslatki buldog zove se Bonsai i on je rođen u aprilu ove godine sa veoma ozbiljnim deformitetima. Rođen je sa dve zakržljale, lenje noge, koje su mu nedavno odstranjene. Pored toga, kičma ovog buldoga je u donjem delu kratka i deformisana, a karlica mu uopšte nije funkcionalna.

buldog rođen sa 2 noge petface

Njegove prednje noge izložene su delovanju sindroma „plivajućeg kučeta“, što znači da mu je onemogućeno i stajanje na prednjim nogama. Drugačije rečeno, on ne može da stoji pravilno na prednjim nogama, jer stajanje izaziva specifičan pritisak na njegove unutrašnje organe.

buldog rođen sa 2 noge petface

Sumnja se da je ovakvo stanje izazvano činjenicom da je ovaj lepotan rođen sa kesicama tečnosti unutar njegovog organizma.

Bonsai je veoma veselo štene koje se ponaša kao i njegovi vršnjaci koji su rođeni potpuno zdravi. Srećom, on u toj svojoj borbi nije sam, već ima ljubav i svu potrebnu negu, kako od vlasnika, tako i od lokalne zajednice. Ovom buldogu pomaže organizacija „Friends od Emma“ koja je osnovana sa ciljem da pruži podršku psima koja su rođeni sa različitim vrstama hendikepa. Organizacija pruža finansijsku podršku vlasnicima, tako što pokriva bolničke troškove i kupuje razne potrepštine koje su potrebne za negu ovog buldoga, kao što su pelene i maramice.

buldog rođen sa 2 noge petface

Uprkos tome što je život bio okrutan prema Bonsaiu, on je predivno i umiljato štene uvek raspoloženo da se igra.

buldog rođen sa 2 noge petface

U svojoj borbi koji vodi od kad je došao na ovaj svet, on je hrabar i istrajan, a mi možemo samo da mu poželimo da takav i ostane jer je savršen u svojoj nesavršenosti!

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSećate ih se? Slepi pas i staford Buzz SU UDOMLJENI ZAJEDNO!
Sledeći tekstKako je uginuli rakun ujedinio građane…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime