Naslovna VESTI ČOVEK KOJI JE OSVOJIO SVET: Ostao sam u Fukušimi da bi hranio...

ČOVEK KOJI JE OSVOJIO SVET: Ostao sam u Fukušimi da bi hranio životinje! (FOTO i VIDEO)

2
covek u fukusimi petface

Nuklearna katastrofa koja je pogodila Fukušimu obuhvata čitav niz nuklearnih nesreća i otkazivanja uređaja u nuklearnoj elektrani. One su nastale kao posledica velikog zemljotresa, koji je pogodio Japan 11. marta 2011. godine, nakon čega je usledio razorni cunami. Od tog trenutka patnja, strah, bežanje je svakodnevnica ljudi iz ovog japanskog grada. Do danas niko nikada nije pokrenuo pitanje životinja koje su tamo ostale. Niko, sem njega – 55godišnjaka Naota Macumurija.
Naime, Naoto Macumura odlučio je da nakon katastrofe u Fukušimi ostane u radioaktivnoj zoni i to samo da bi brinuo o životinjama. Zbog svoje humanosti dobio je nadimak “čuvar životinja Fukušime”, a svakodnevno brine o svim životinjama koje žive u Okumi, gradu katastrofe.
covek u fukusimi petface
Svestan da sebe izlaže radijaciji, Naoto jednostavno ne razmišlja o tome. Jede isključivo hranu koju uvoze u zonu Fukušime, a ono što na njegovom licu ožete videti jeste sreća i radost zbog dela koje je osvojilo svet!
Lekari su mu predvideli još 30 godina života, jer je konstantno i trajno izložen radijaciji, ali on veruje da je to sasvim dovoljno da provede sa onima koje najviše voli – životinjama.
O ovom čoveku su pisali svi svetski mediji, a „Vajs“ je snimio i dokumentarac. Inače, u ovoj katastrofi poginulo i nestalo je oko 1.700 ljudi, a preko 300 hiljada je evakuisano zauvek!
Pogledajte celu foto galeriju, (klikom na sliku za uvećanje), a potom i video o ovom sjajnom čoveku!

 

VIDEO:

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNIŠ: Otrovan pas! Trovač: „Zamalo da mi upropasti utakmicu. Danas je gutnuo vitaminče siguran sam da neće više nikad, nikom i nigde”!
Sledeći tekstNapad na nedužne mačiće – ono što treba da znate!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime