Naslovna VESTI PSI FENIX – Da li će dočekati pomoć?

FENIX – Da li će dočekati pomoć?

0
da li će dočekati pomoć

Udomljavanje brojnih napuštenih pasa nije jednostavan proces. Činjenica je da ime više pasa koji se nalaze na ulicama i skloništima nego što ima onih koji osećaju potrebu da ovim ljubimcima pomognu i obezbede im odgovarajuži dom. Kada se radi o psima kojima je potrebna posebna nega i pažnja, situacija sa udomljavanjem je još teža i mnogi psi kojima je potreban dom ne dočekaju pomoć.

Upoznajte Fenixa. Ovaj mališa je izuzetno umiljat, dobar, veseo i kako kažu oni koji brinu trenutno od njemu – prava duša od psa. Fenix pronađen na ulici u Rumi pre oko 2 meseca. Izgledalo je da je do tog trenutka neko sasvim dobro brinuo. Nije bio neuhranjen, nije imao buva i krpelja osim… nije mogao normalno da koristi zadnje noge. Smešten je u veterinarsku ambulantu u Rumi i od tada pokušavaju da ustanove o kakvom problemu se radi i da mu naravno, nađu novi dom.

da li će dočekati pomoć

Nikolina i Anđelka se brinu o njemu pokušavajući da prikupe novčana sredstva kako bi pokrili troškove veterinarskih usluga i Fenixovog smeštaja u stacionaru. Od dolaska u ambulantu, urađene su brojne analize i pregledi. Testiran je na zarazne bolesti kao što su štenećak, parvoviroza, srčani crv i svi su rezultati bili negativni. Rađeno je i radiološko snimanje kako bi se utvrdio razlog njegovog problema sa zadnjim nogama. Ni ovaj pregled nije dao odgovor na pitanje o slabosti nogu.

da li će dočekati pomoć

U međuvremenu, obezbeđena su mu i kolica koja mu olakšavaju kretanje. Fenix zadnje noge vuče po podlozi što predstavlja dodatnu opasnost zbog stvaranja rana koje mogu da se inficiraju. Ova kolica Fenixu pomažu i da ojača zadnje noge.

Štenećak: Šta je štenećak i koliko je opasan po pse?

Ovog nesrećnog psa, kojeg je po svemu sudeći neko izbacio na ulicu, vodili su i na posebno skup pregled magnetnom rezonancom. Nažalost ni ovaj pregled nije dao jasnu dijagnozu. Sumnja se da je ova slabost nogu posledica preležanog štenećaka u prvim nedeljama života.

da li će dočekati pomoć

ASJA JE IMALA OSAM BEBA: Ovoj kuci su bebe umrle od štenećaka i korona virusa, a sada nju NIKO NEĆE! (VIDEO)

Nikolina i Anđelka nemaju uslova da preuzmu Fenixa. Mole sve koji mogu da se brinu o ovom neverovatno dobrom i milom psu da učine veliko herojsko delo i pruže mu novi dom. One su učinile puno – sada je red na nekog od nas.

Izvor: Facebook Izgubljeni i nađeni psi Ruma i Udruženje Jupiter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUŽAS – UMRLA OD STRAHA OD VATROMETA
Sledeći tekstPreslatko TRONOGO mače ne želi da napusti ŽENU koja joj je SPASLA ŽIVOT (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime