Naslovna VESTI MAČKE Otkrivamo: Da li mačke zaista PLAČU?!

Otkrivamo: Da li mačke zaista PLAČU?!

0

Mačke imaju reputaciju vrlo nezavisnog bića. Svi koji imaju mačku u svom domu, ne bi se složili sa tim. Mačke zaista plaču, ali nećete nikada nijednu videti da grca u suzama. Zvuk mačijeg plača je vrlo tužan i stresan za vlasnike, posebno ako je stalan. Tužna i mačka pod stresom ispušta mačije krike koji su vrlo različiti od srećnih zvukova. Saznati koji je razlog plakanja može biti vrlo izazovno, ali je vredno truda.

Mačke ispuštaju tužne zvukove, pa čak iako nikada nećete videti suze kako se spuštaju niz krznenu njušku, mogu iskusiti osećaj tuge, koji i vlasnike dovodi do suza. Možda to ne biste nazvali plakanjem, ali mačke svakako mogu reagovati emotivno na određene okolnosti. Nekoliko stvari potencijalno mogu biti razlog plakanja, uključujući i prostor koji je okružuje, poput preseljenja, nove mačke u kući, usamljenosti ili neke bolesti.

U POODMAKLOJ TRUDNOĆI OSTALA JE NA ULICI: A onda je postala ZVEZDA!

Mačke imaju suzne kanale, samim tim imaju mogućnost da proizvedu suze. Ali te suze koje proizvode isključivo podmazuju i štite njene oči. Njene suze ispiraju prljavštinu i održavaju vlažnom površinu očiju.

Uzroci plača – nekoliko čestih razloga

Promena rutine – Mačke su bića od rutine. Na primer, uvek žele da jedu u isto vreme. Ako zakasnite sa posluživanjem hrane, to može biti razlog njenog plača. Držite se rutine što je više moguće.

Promene u ishrani – Promena hrane ne prolazi uvek tako dobro. Često mislimo da ne jedu jer im je dosadila stalno ista hrana. Zapravo, mačke nisu poput ljudi u ovom smislu. Steknu poverenje u određenu hranu i promena hrane može im uzrokovati stres. Neke jednostavno neće jesti novu hranu, a neke će plakati kako bi vas informisale o svom nezadovoljstvu.

Promene okoline – Promena u mestu gde provode većinu svog vremena mogu imati negativan efekat na njih. Recimo, preseljenje može biti veliki problem. Promene u ponašanju možete primetiti čak i ako samo razmestite nameštaj.

Novi ljubimac – Ako dovedete novu mačku ili psa ili bilo kojeg drugog ljubimca u dom, to može uznemiriti vašu mačku dovoljno da počne plakati. Novu životinju smatraće pretnjom.

LJUBIMCI su bolji od LEKOVA ZA SMIRENJE: Samo ih volite beskrajno, a oni će vam dati sebe

Deca i/ili bebe – Mačke ne vole stvari koje nisu predvidljive, a nema ništa nepredvidljivije od dece. Ako vaša mačka plače, to je možda zbog stresa od previše pažnje koju joj poklanjaju deca. Edukujte klince o tome da mačke vole da imaju prostora te da ih ne smeju vući i čupati, ali i da mačka nije igračka.

Bolest ili povreda – Uvek pregledajte mačku koja plače. Može biti povređena ili bolesna. Pregledajte njeno celo telo pažljivo i da li postoji bilo koje bolno područje. Ako ustanovite da je u tome problem, odmah je odvedite veterinaru.

Usamljenost – Mačke često plaču kada su usamljene. To se često dešava noću, a vaša mačka se samo pita gde ste. Kako stari, verovatno ćete njen noćni plač čuti češće.

Šta mačka radi kada je tužna?
Kada je mačka anksiozna ili tužna drugačije će se ponašati. Možda će imati manje volje da se igra sa vama. Ako konstantno pokazije manjak interesa za igru, to bi mogao biti znak depresije.

Mačke plaču, iako nikada nećete videti suze. Plač uključuje raznolike zvukove. Njihove oči možda neće biti vlažne, aline zaboravite dai one emotivno doživljavaju stvari.

Izvor: magazin seours

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstInfluenserka TRAŽILA BESPLATAN RUČAK – restoran donirao novac Udruženju za zaštitu životinja!
Sledeći tekstNEMA VIŠE SVIREPOG UBIJANJA ZBOG MODE: Izrael zabranjuje kupovinu i prodaju krzna!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime