Naslovna VESTI PSI LEK ZA STARE RANE: Pas prekriven ožiljcima uživa u prvom zagrljaju!

LEK ZA STARE RANE: Pas prekriven ožiljcima uživa u prvom zagrljaju!

0

Mnogo je pasa koji svakodnevno prolaze kroz nasilje. U njihovim očima se vide strah i tuga, a nekolicina ima sreću da se iz tog stanja „izvuče“. Takva je Dankanova priča.Dankanovo lice i telo su bili prekriveni ranama i ožiljcima. U njegovim očima se videlo da mu je bila potrebna pomoć.

Sara Rozenberg, menadžer u LifeLine Animal Project u Atlanti, našla se u pravom trenutku na pravom mestu kako bi pružila pomoć Dankanu.

dankan petface

– Samo jedan njegov pogled i moj pogled ka njegovom licu bili su dovoljni da zamislim kroz kakav je pakao prošao. Njgeove oči su bile tako tople i kao da su me zvale da im pomognem. Istopio se u mojim rukama, naslonio je glavu na moje rame, kaže Sara.

Pročitajte još: KAKAV ČOVEK: Ovaj mladić je zaustavio borbu pasa, kako bi spasao jednog od učesnika!

Dankan je nađen u jako lošem stanju u Atlanti, odmah posle uragana Irma, kada je i drugim životinjama bilo neophodno pomoći. Doneli su Dankana ga u azil. Imao je mnogo starih ožiljaka, ali i dosta novih. Potpuno je bilo nepoznato na koji ih je način dobio, ali je bilo očigledno da je prošao kroz pakao.

dankan petface

Dankan je u azil stigao baš kada je Sara došla na posao u četvrtak koji je bio rezervisan za čišćenje i spremanje prostora za životinje koje su evakuisane. Sara je bila duboko potresena kada ga je videla, ali i Dankan takođe. Bio je to početak divnog prijateljstva. On obožava da provodi vreme na suncu i sa decom.

Pročitajte još: Džejka je porodica ostavila u požaru, ali NIJE SE PREDAO!

– Psi često dođu u azil jedva preživljavajući surovu prošlost. Često umiru od povreda, glavi i drugih bolesti. Potrebno im je mnogo pažnje i ljubavi da bi se oporavili, ali to zaista vredi, kaže Sara.

Dankan još traži dom, ali u azilu kažu da nema sumnje da će načiniti neku porodicu jako srećnom jer je on jedna divna duša. 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAŠNO: Otrovali pse poznate volonterke, koja je život posvetila spašavanju životinja!
Sledeći tekstI njima je hladno: Beograđanka pokušala da izbaci psa iz autobusa, ali..

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime