Naslovna VESTI BRAVO: Đaci iz Svođa pokazali koliko vole životinje ! (VIDEO)

BRAVO: Đaci iz Svođa pokazali koliko vole životinje ! (VIDEO)

0
BRAVO petface

Svođa je mesto u Srbiji u opštini Vlasotince, a osnovna škola ,,Dositej Obradović” ima samo dvadestet đaka od prvog do osmog razreda. Njihova nastavnica, Jadranka Stamenković, zajedno sa svojim đacima došla je na jednu divnu ideju.

Naime, oni svake godine prodaju magnete na vašaru u Vlasotincu kako bi kupili paketiće. Ove godine odlučili su da budu humani i da jedan deo prihoda daju i Pruhvatilištu za pse u Vlasotincu.

PROČITAJTE I:

DRUGARI ZA ČITAV ŽIVOT: Pas i mačići imaju NERASKIDIVO PRIJATELJSTVO, od kojeg lude njihovi vlasnici! (VIDEO)

ČOVEK U KOLICIMA USVOJIO PSA U KOLICIMA: Četiri puta odbačen, konačno ima dom koji zaslužuje! (VIDEO)

BUBINA PORUKA ZA SVE: “I šta kažete, neće me niko ZATO ŠTO SAM CRNA!?” (VIDEO)

Nastavnica zajedno sa đacima već 14 godina unazad obeležava sve dane koji su vezani za životinje. Na ideju da rade magnete su došla deca. Odlučili su da magneti sa slikom njihovog sela budu za kupovinu paketića a magneti sa slikom grada Vlasontica budu za prihvatilište, tačnije novac od prodatih magneta. Međutim, nije sve baš išlo po planu.

BRAVO petface

– Prodaja nije išla tako lako kao što ide kod nas u selu, pa smo odlučili da magnete sa slikama Vlasontica poklonimo udruženju i da ljudi koji tu dolaze imaju priliku da kupe magnet a da sav prihod od zarade ide prihvatilištu, rekla je Jadranka.

Deca su bila srećni što mogu da učestvuju i na taj način pruže pomoć životinjama. Njihova nastavnica ističe da oni jako vole životinje i da su uživali u ovom gestu.

BRAVO petface

Pored ovoga deca imaju i druge aktivnosti. Uvek rado crtaju i pišu svojim sugrađanima poruke u vezi životinja i to nesebično podele. Zajedno se sve dogovaraju pa zato tako dobro i funcionišu.

Ovaj gest je za svaku pohvalu a đaci zajedno sa nastavnicom bi mogli biti uzor svim školama. Još jednom VELIKO BRAVO od sajta Petface!

BRAVO: Đaci iz Svođa pokazali koliko vole životinje ! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.