Naslovna VESTI PSI GAZIO JE ULIČNOG PSA IZ ZABAVE: Dečak starosti 10 godina maltretiranje životinje...

GAZIO JE ULIČNOG PSA IZ ZABAVE: Dečak starosti 10 godina maltretiranje životinje smatra igrom?!

0

Dete koje pokazuje „afinitete“ prema maltretiranju životinja i u tome uživa svakako treba odvesti dečjem psihologu. Tako kažu stručni ljudi, a mi prenosimo njihove reči. Mnogo puta je pisano o slučajevima u kojima deca maltretiraju životinje, i tada gotovo uvek ostane zgranuti, ali čini se da niko ništa konkretno ne radi po tom pitanju.

Da li se uključuje psiholog, koliko roditelji učestvuju u “ispravljanju” slike i stava o životinjama, koliko društvo usmerava? Mnogo je pitanja, ali odgovori izostaju.

UTOČIŠTE ZA SVE ODBAČENE ŽIVOTINJE! Spasio ih je i pružio im OGROMNU ljubav! (FOTO)

ŽIVOTINJE GRLE NEŽNIJE NEGO MNOGI LJUDI: Ovo je prava slika NESEBIČNE ljubavi! (FOTO)

Pre samo nekoliko dana, ponovo se desio slučaj malretiranja psa od strane deteta, koje u ovom slučaju ima 10 godina, po rečima žene koja je i pisala o tome.

– Pre pola u Obrenovcu kod pekare “Saša”, zatekla sam dečaka starosti 10 godina, kako gazi uličnog psa. Dečak je bio bez prisustva roditelja. Pitala sam ga zašto to radi, a on je rekao da je to njegov pas. Nakon 5 minuta pojavio se čovek i na moje pitanje dal’ mu je otac rekao je da jeste. Pitala sam ga zašto ne uči svoje dete da se životinje ne gaze, a on mi je rekao da se dete tako igra. Normalno tražila sam dokumenta da je pas njihov. Oni su otišli malo dalje od mene. A onda iznenada se vratio otac i gurnuo me kako bi uzeo psa. Pala sam, a on je počeo da vređa. Skočila sam sa zemlje, uzela psa i pozvala policiju. Policija Obrenovca kao i uvek brzo je došla. Uzela podatke i pošto se dotični izjasnio da je kuče sa Ulice i da ga povremeno hrane, javni tužilac je psa prepustio Draževcu. Pas je pun buva, krpelja, nesterilisan. Predložili smo i da mi sterilišemo i sredimo psa, na šta su oni vikali da zele NESTERILISANOG PSA I BEZ ČIPA! Molim sve normalne i pristojne ljude kada vide bilo kakav vid maltretiranja životinje da stanu i pomognu i da ne okreću glavu!

Kako dete može da se igra na taj način? Šta je zanimljivo u tome da se gazi pas? Kako vi objašnjavate i podršku od strane oca, koji čak ni pred drugim ljudima ne želi da iskritikuje ponašanje deteta već staje na njegovu stranu, iako zna da to nije u redu?

Voleli bismo da čujemo šta vi mislite o tome, kao i da aplujemo da ne okrećete glavu od ovakvih stvari! Budimo nekada i mii heroji, zarad tih dobrih dušica!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana od bakine smrti više je niko nije video – otišla je za njom.
Sledeći tekstFOTOGRAFIJA KOJA STEŽE SRCE: Sva ljubav i briga jedne majke prikazane su na njoj!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime