Naslovna VESTI PSI KUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana...

KUJICA JE ODANO I NEMAŠTINU DELILA SA SVOJOM BAKICOM: Nakon par dana od bakine smrti više je niko nije video – otišla je za njom.

0

Anima Subotica  je pre nekoliko dana objavila potresnu, istinitu priču koja nas je duboko ganula! Volonteri su se prisetili psa starog 12 godina i bakice koja ga je čuvala, iako je živela u teškim uslovima i nije imala ni za sebe, ali je sa njim uvek delila.

Koliko je dobrote bilo u toj ženi, ali i u devojkama koje su joj nesebično pomagale i hranile, o tome nećemo ni da polemišemo, već ćemo u celosti da vam prenesemo priču o jednom divno prijateljstvu i tužnom rastanku i kraju.

UTOČIŠTE ZA SVE ODBAČENE ŽIVOTINJE! Spasio ih je i pružio im OGROMNU ljubav! (FOTO)

– Ljubimac se ne ostavlja NIKADA, a pogotovo ne u starosti. Vi ste za Vašeg ljubimca Bog, oni za drugog Boga ne znaju, centar ste njihovog univerzuma. Znamo da ljudi upadnu u razne nevolje, gubitak posla, selidbe, menjanja života iz korena. Pre nego što nabavite ljubimca razmislite da li možete i želite od početka do kraja da budete uz njega i on uz Vas.

– Ova tema je bolna, objavili smo pre par dana retrivera starog 12 godina koji traži dom. Razlozi su razni izgovor, počelo se sa ne daju stanari u novoj zgradi, vlasnicino zdravstveno stanje je narušeno, po ceo dan nije kući i ne može adekvatno da brine o njemu u stanu, do toga da je on navikao na dvorište i da će biti nesrećan da živi u stanu.
Da li u 12 – oj godini mislite o emocijama Vašeg psa, mislite da ga je briga kakav mu je životni prostor, a ne mislite kako će mu biti kada posle 12 godina zajedničkog života ode u nepoznato bez svoje voljene osobe. Možda će prihvatiti nove ljude i biti srećan.. možda.. A možda će kopniti i umreti od tuge.. Zar tako malo vrede njihovi životi, zar se tako lako kockamo sa njima? Zar se ne plašite da će završiti na lancu, u buretu, gladni, žedni, nevoljeni.

ŽIVOTINJE GRLE NEŽNIJE NEGO MNOGI LJUDI: Ovo je prava slika NESEBIČNE ljubavi! (FOTO)

– Ispričaćemo Vam priču bakice sa slike. Živela je sa svojom vlasnicom u trošnoj kući, u neurednom dvorištu. Videvši je na ulici zastali smo, ušli smo kod bake pitali smo je da li je njena. Baka u poznim godinama nam je rekla da se kujica sama doselila kod nje i da je ona počela da je hrani i da je tu ostala. Na žalost baka nije umela, a ni mogla bolje, mogla je samo skromno da je hrani. Isto onako kako je hranila sebe. Skoro godinu dana smo nosili hranu, obilazili i baku i kujicu. Baka za sebe nije želela ništa, samo je od nas primala hranu za psa. Obilazili smo ih jednom mesečno, dogovorili smo se da kujicu kad ojača sterilišemo, dobijala je sredstva protiv parazita, pratili smo njihove živote.

– Kako smo i praktikovale mesečno smo odlazile, zadnji put kad smo otišle nije bilo ni jedne ni druge. Saznali smo da je baka umrla, a kujica je nestala nečujno, bila je par dana u dvorištu komšinica je hranila, i samo se više nigde nije pojavljivala. Obišle smo sve okolne ulice, pitale ljude, kujicu nakon par dana od bakine smrti više niko nije video.

– Danima smo ostavljale hranu ispred kuće i u obližnjem šumarku ne bi li je nekako našli i sklonili. Komšije misle da je kujica umrla, mislimo i mi. Prošlo je nekoliko godina od ove priče još uvek prolazimo tuda i gledamo ima li ove stare kujice koja je odano i nemaštinu delila sa svojom bakom. Nema je, otišle su jedna za drugom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

IZVOR: Anima Subotica

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOŽARI USMRTILI NEKOLIKO VLASNIČKIH PASA I MAČAKA! Kako ih spasiti od vatrene stihije?!
Sledeći tekstGAZIO JE ULIČNOG PSA IZ ZABAVE: Dečak starosti 10 godina maltretiranje životinje smatra igrom?!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime