Naslovna VESTI PSI BAČENI NA DEPONIJU: 19 štenaca ostavljeno da ugine u gomili smeća!

BAČENI NA DEPONIJU: 19 štenaca ostavljeno da ugine u gomili smeća!

0
deponiju petface

Na jednoj deponiji u blizini Novog Sada, pronađeno je 19 štenaca. Potpuno nezaštićeni, u gomili smeća, provode prve nedelje i mesece života. Ne smemo ni da zamislimo koliki je pravi broj divljnih deponija u Srbiji, a broj napuštenih pasa je, sasvim sigurno, još veći.

Na jezive scene je naišla Danica Novaković koja je sa svojim prijateljima podelila priču na svom Fejsbuk profilu. Ona je krenula do deponije koja je udaljena od grada, kako bi kod veterinara odvela skotnu kuju. Međutim, sačekalo je još 19 mališana koji su nemoćno cvileli u gomili smeća.

deponiju petface

Danica je procenila da je reč o četiri bačena legla u kojima su sve devojčice, osim jednog mužjaka, starosti od četiri nedelje do 3 meseca. Čitavo leglo je bilo ostavljeno u koferu, sa peškirom. Štenci su nađeni dehidrirani, sa muvama po telu, kako bauljaju po smeću, vođeni instiktom za preživljavanje.

Pročitajte još: JEZIV PRIZOR: Pas Redži i maca Silvester spašeni iz stana prepunog smeća i otpada!

deponiju petface

Kao i uvek kada čujemo ovakve priče, postavljaju se brojna pitanja u vezi sa neodgovornim vlasništvom i kako se boriti protiv njega. Drugo pitanje jeste problem napuštenih pasa i sterilizacije koja se, u velikoj većini slučajeva ne sprovodi.  Treća stvar se tiče upravo momenta u kom ljudi ostavljaju životinje na deponijama. Zašto? U nadi da će ih tu neko pronaći, dati im hranu, pružiti dom… ili da će se sami nekako snaći?

Pročitajte još: Žena je bacila svog psa u kontejner, a nakon 3 dana su je naterali da ZAŽALI!

deponiju petface

Ovi mališani su imali ludu sreću da ih nađe osoba dobre volje i želje da ih spase te grozne sredine. Ni divljnim deponijama nije mesto na zemlji, akamoli živim bićima.

Očišćeni su od parazita, privremeno zbrinuti, pod terapijom, u borbi za oporavak. Nekoliko štenaca nije preživelo… Ostali imaju pravo na novu šansu! Sada je red na nas, zato SHARE DALJE!  

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRUŠIMO PREDRASUDE: Zašto se crni psi teže udomljavaju?
Sledeći tekstKAKVA KOLEKCIJA! Keruša Ali OBOŽAVA plišane igračke!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime