Naslovna VESTI DOSTA SU IH MUČILI! Luksuzni brend Valentino ZABRANIO proizvodnju odevnih predmeta od...

DOSTA SU IH MUČILI! Luksuzni brend Valentino ZABRANIO proizvodnju odevnih predmeta od alpake! (VIDEO)

0

Mučenje ovih životinja nalikuje srednjovjekovnim metodama mučenja. Nakon PETA-inog ekspozea, u kojem je otkriveno kako se alpakama grubo guli koža, a potom ih ostavljaju da krvare iz dubokih rana, luksuzni modni brend Valentino potvrdio je da će „prestati da proizvoditi odeću koja sadrži alpaku trenutno – do kraja 2021. godine.“ Vest je objavljenja na blogu PETA UK.

Tajna istraga na farmi Mallkini – najvećoj privatnoj farmi alpaka na svetu, a koja se nalazi u Peruu – pokazala je kako radnici drže alpake za uši dok se one bore i plaču, te im se krzno grubo skida električnim makazama, zbog kojih neke od straha i povraćaju.

Ne ideš ti nigde! Ovaj preslatki pas redovno SPREČAVA vlasnika da ode na posao! (VIDEO)

LJUDE JE IZBEZUMIO PAS KOJI VUČE MAČKU a onda su SHVATILI da nije sve kao što izgleda! (VIDEO)

Brzo i grubo šišanje uzrokuje teške i duboke rane na životinjama, koje se posle ušivaju bez adekvatnog sredstva protiv bolova. Radnici takođe bacaju skotne alpake na stolove, čvrsto im vežu noge a sve nalikuje srednovekovnoj metodi mučenja kojom gotovo potpuno izvale noge iz ležišta. Alpake se bore, te tako i uzrokuju većinu povreda. Vezanje je vrlo stresno za ove lovačke životinje, koje se boje da će biti ubijene.

Najbolja stvar koju možete uraditi za alpake jeste da ne kupujete ništa napravljeno od njihove dlake. Proveriti spisak sastojaka u prodavnici vrlo je lako. Ako sadrži reč alpaka, ostavite taj predmet na polici. Valentino je prvi luksuzni brend koji je zabranio proizvodnju odevnih predmeta od alpake i pridružio se UNIQLO-u, kao treći najveći proizvođač odeće na svetu. Gap Inc (koji posjeduje Banana Republic, Athleta i druge brendove) onda H&M grupa (koja je vlasnik osam brendova) prekinuli su saradnju sa Mallkinijevom roditeljskom kompanijom, grupom Michell.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.