Naslovna VESTI PSI Zašto su MEŠANCI savršeni psi za UDOMLJAVANJE? Mnogo je razloga, a mi...

Zašto su MEŠANCI savršeni psi za UDOMLJAVANJE? Mnogo je razloga, a mi izdvajamo 8!

0

Psi su najvjernija bića na četiri noge, a udomiti ih, najplemenitiji je čin. Svi psi su fantastični, ali mešanci poseduju onu neodoljivu čar i karakter kojem je teško odoleti.

Svi psi, bez obzira da li su rasni ili ne, i bez obzira na pol, zaslužuju svoj dom i ljude koji će ih voleti i poštovati, kao što i oni poštuju i vole nas. Međutim, istina je da češće rasni psi bolje prođu u životu i lakše nađu zauvek dom, samo zato što imaju pedigre. Mnogi ljudi izgled psa stavljaju na prvo mesto i žele imati čistokrvnog psa. Mešanci tako vrlo često ostaju zanemareni i odbačeni jer im je poreklo nepoznato.

Ne ideš ti nigde! Ovaj preslatki pas redovno SPREČAVA vlasnika da ode na posao! (VIDEO)

Međutim, mešanci, ta divna i preslatka stvorenja, zaslužuju jednaku ljubav i jednaku šansu za sigurnim domom i mogu pružiti toliko ljubavi i odanosti, možda i više od rasnih pasa. Uvek je imperativ udomiti, nego kupiti psa, a zašto se odlučiti za mešanca prilikom udomljavanja, i zašto su upravo oni savršeni kućni ljubimci, pročitajte u nastavku.

MEŠANCI SU FLEKSIBILNIJE NARAVI

Određena narav i ponašanje psa uglavnom je uslovljena njegovom rasom, jer su uzgajivači godinama nastojali da razviju određenu narav za određenu rasu psa. Kada nabavljate čistokrvnog psa, velika je verovatnoća da će pokazati određene karakteristike vezane za svoju rasu. Dok to kod mešanaca nije slučaj. Mešavina različitih gena uzrokuje fleksibilnije ponašanje kod njih, što ih čini lakše prilagodljivijim na sve uslove, i naravno zanimljivijima. Sigurno će vas uvek iznova očarati svojom osobnošću.

DOBIJATE UNIKATNOST

Svi psi mešanci su jedinstveni i ni jedan ne izgleda isto. Iako izgled psa nije najmanje važan, uz mešanca ćete se osećati ponosno, jer niko više nema takvog prijatelja, kao što imate vi.

VEĆ IMAJU ODREĐENE MANIRE PONAŠANJA

Ako usvojite mešanca, naročito ako više nije štene, takav pas već ima usvojene navike ponašanja. Zna gde treba da vrši nuždu, socijalizovan je, bilo na ulici ili u skloništu za životinje. Mnogi od njih možda su već imali porodicu koja ih je naučila osnovama lepog ponašanja.

LJUDE JE IZBEZUMIO PAS KOJI VUČE MAČKU a onda su SHVATILI da nije sve kao što izgleda! (VIDEO)

UDOMLJEN PAS NE KOŠTA NIŠTA

Kada udomljavate psa, ne plaćate ništa, a rasni psi znaju da koštaju previše. Ako udomljavate psa iz skloništa, on je već kastriran ili sterilisan, vakcinisan i očišćen od parazita, a te troškove biste vi sami snosili kada biste kupili čistokrvnog psa. Pored toliko sjajnih napuštenih pasa željnih ljubavi, suludo je trošiti novac na kupovinu psa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstZLOSTAVLJANJIMA NEMA KRAJA! Zavezanog psa prebio na MRTVO IME! (FOTO)
Sledeći tekstDOSTA SU IH MUČILI! Luksuzni brend Valentino ZABRANIO proizvodnju odevnih predmeta od alpake! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime