Naslovna VESTI PSI SLUČAJNOST ILI NE: Pronađena dva psa u bunaru u Kovilju, kuja imala...

SLUČAJNOST ILI NE: Pronađena dva psa u bunaru u Kovilju, kuja imala presečen konopac!

0
dva psa u bunaru petface

Početkom novembra u novosadski ogranak organizacije Aniamal Rescue Serbia stigao je poziv o dva psa koja su upala u bunar u Kovilju.

-Organizovali smo se, spakovali opremu i našli se na železničkoj stanici. Na putu do tamo, razmišljali smo šta nas sve može sačekati. Već je pao mrak, postajalo je hladno, i ovo je bila naša prva akcija spasavanja iz dubine. Dolaskom na poslednju stanicu, produžili smo do lokacije, koja se nalazila na samom izlazu iz naselja, pored puta lokalno poznatog kao “Put na kraj sveta”. Potražili smo bunar, i kada smo došli do njega i uperili lampu unutra, videli smo dva para očiju – kuju i njenog mladog štenca. Zapomagali su čim su nas videli. Nismo znali koliko dugo su bili tu, ali smo znali da hladnoća pristiže i da nećemo imati puno vremena, kaže Damjan iz ARS za Petface.

PROČITAJTE I:

“Animal Rescue Serbia”: Upoznajte ekipu koja svakodnevno pomaže životinjama u nevolji i to potpuno besplatno!

Dok je Damjan oblačio pojas za spasavanje i dok se opremao šta i kako treba da uradimo, usidrio se na obližnje drvo i krenuo u akciju.

-Pri spuštanju sam osetio koliko je taj trošni bunar ustvari tesan i pun plesni. Na dnu su me dočekali uzbuđeni psi sa nadom da će im neko pomoći. Bili su mršavi, premoreni i tresli su se. Majka je imala kanap oko vrata, presečen. Bila je nečiji pas i ubacili su je da trune. Dno bunara je bilo ispunjeno vodom i smećem, i gde god se pogledalo su vrveli komarci i krpelji, navodi Damjan.

dva psa u bunaru petface

Prvo su izvadili mladučne, ali problem je bila kuja koja je ostala na dnu bunara i mnogo je teža za spasavanja.

-Na užetu kojim sam se sputsio sam napravio čvor, i karabinom povezao za ranac u koji sam stavio psa. Uže smo okačili o kotur za dizanje kanti vode iz bunara, i brzo ga izvukli. Teži deo je bio izvući kerušu. Na užetu sam napravio dva dupla leptir čvora, i stavio na nju, jedan za prednje i zadnje noge. U sredini su povezani karabinerom, koji je osiguran za ostatak užeta. Kad sam dao znak, Milena je krenula sa povlačenjem, i čuo sam kako se pas zadovoljno oglašava dok je odlazio iz memljive rupe u koju je bila ubačena. Kad su oboje bili sigurni, Milena ih je sušila, ugrejala i nahranila, i izašao sam napolje, istakao je Damjan.

PROČITAJTE I:

NOVOSAĐANI ČUJTE I POČUJTE: Animal Rescue Serbia organizacija spasava životinje u vašem gradu!

Iz ARS kažu da iako su bili zadovoljni što su bili gore, izgleda da je instinkt za preživljavanjem nadvladao majčinski, i ona je krenula da napada i grize štene. Kad su dobili hranu, oboje su se smirili. U okolini su pitali da li bi iko mogao da ih zbrine i nahrani, barem na tu hladnu noć, svi koje smo pitali nisu hteli ništa da imaju sa tim.

-Dok smo pakovali opremu, par je odšetao u nepoznatom pravcu. Čestitali smo na uspešno obavljenoj akciji, i krenuli nazad ka gradu, premoreni, zaključio je priču o ovoj akciju Damjan.

dva psa u bunaru petface

Da li je ovo bila slučajnost ili ipak namerno urađeno, teško možemo saznati!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMarija Kilibarda u kampanji: “BACI POLJUBAC, A NE PETRADU”!
Sledeći tekstJAGODINA: Sami pokrenuli akciju KUĆICA ZA SPAS i napravili kućice za ulične pse!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime