Naslovna VESTI PODRŽIMO: Suspendovan, jer je odbio da eutanazira dva mečeta. Pokrenuta PETICIJA!

PODRŽIMO: Suspendovan, jer je odbio da eutanazira dva mečeta. Pokrenuta PETICIJA!

5
eutanazira petface

Ostao je dosledan svom srcu i dobio da eutanazira dva živa bića. Zbog te svoje odluke ostao je bez posla! Ovako ukratko glasi priča koja se pre nekoliko dana odvijala u Kanadi.

Naime, tamošnji čuvar šume Brus Kasavan odbio je da eutanazira dva mečeta, ostao bez posla i dobio podršku više desetina hiljada ljudi.

Kada je u nedelju primio poziv od lokalne porodice iz Port Hardija, Brus Kasavan je verovao da će ponovo biti deo uobičajene akcije: mrki medved je ušao na privatni posed prouzrokujući značajnu štetu. U skladu sa zakonima te oblasti, u kojoj se nalazi najbrojnija svetska populacija ove vrste, Kasavan i njegov tim morali su da ubiju životinju.

Međutim, tek što je medved neutralizovan, lovočuvari su otkrili dva mečeta – bebe, koje su nedaleko odatle očigledno čekale povratak majke. Kasavanov šef mu je u tom trenutku izdao brutalno naređenje: da eutanazira i dva mladunčeta.

Tom naređenju se, međutim, ovaj plemeniti čovek nije mogao povinovati. Preuzeo je inicijativu da ih preveze kod veterinara kako bi bio siguran da su mečići zdravi i da ih poveri Centru za zaštitu divljih životinja.

eutanazira petface

Mečići nisu ništa loše uradili, rekao je za kanadski CBC kanal direktor tog centra i dodao da oni nikada nisu ulazili u kuću, što mi je i vlasnik potvrdio.

Sve što je Kasavan preduzeo sa ciljem da zaštiti mladunce njegovi nadređeni nisu dobro prihvatili. Naime, odlučeno je da Kasavan bude suspendovan sa posla bez prava na novčanu nadoknadu.

Međutim, niko nije imao na umu podršku Kanađana. Dirnuti pričom o ovom čuvaru šuma, desetine hiljade ljudi se udružilo na Internetu i pokrenulo peticiju, u kojoj se zahteva njegov povratak na posao.

Dva dana nakon objavljivanja, peticiju je potpisalo već 73.000 ljudi. Talas simpatije je prešao okean: u sredu se britanski glumac Riki Džervejz oglasio na društvenim mrežama kako bi zahtevao povratak na posao ovog „poštenog čoveka“.

U odgovor na „pobunu“, predstavnik ministarstva za zaštitu životne sredine iz Britanske Kolumbije najavio je brzu i detaljnu istragu kako bi se u potpunosti rasvetlio ovaj slučaj.

Ukoliko želite da pružite podršku ovom čoveku, potpišite >> PETICIJU!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstIstraživanja: Ljubimci poboljšavaju društvene odnose svojih vlasnika
Sledeći tekstKakav susret: Pas koji se vraća kući posle 3 godine rasplakao sve!

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime