Naslovna VESTI PSI GLOGOVAC: Ceo život živim sa psima – taj odnos je DRAGOCEN!

GLOGOVAC: Ceo život živim sa psima – taj odnos je DRAGOCEN!

0
glogovac petface

Poslednjih osam godina ljubav Nebojše Glogovca, ali i cele njegove porodice, rezervisana je za Mecu – srednjeg šnaucera crne boje! Kako kaže, njega doživljava kao gazdu, ali najviše očekuje od Gavrila, Nebojšinog starijeg sina, pošto ga on pušta u sobu, sa njim provodi najviše vremena…

– Neka lepa veza kod njih postoji. Prepoznaju se. Gavrilo mu pruža najviše nežnosti, pažnje i razumevanja. Ja sam mu gazda, Gavrilo mu je prijatelj, kaže proslavljeni glumac.

VODITELJKA IVON: Mešanca Anđu pokupila na ulici i od tada su nerazdvojne!

Što se tiče vaspitanja, Glogovac kaže da je Meca „na bezbednoj je distanci“.

glogovac petface

– Kad ga privuku mirisi ribe ili piletine, muva se tu, ali nije dosadan. Da nema hrane za stolom to smo davno rešili. Dobro, uzeo bi on da mu se ponudi, ali kapira da to nije u redu. Mnogi ne uspevaju da budu dosledni u vaspitavanju pasa jer ih ljubimac razoružava svojim šarmom. To razumem, kaže Nebojša.

Na povocu, kaže, šetaju po gradu, jer Meca i te kako „voli da se pokazuje“.

– Par puta je bilo svašta, završavali smo kod veterinara na ušivanju jer se on pokačio s drugim psima. Kada hoću da ga pustim, moram dobro da pogledam da nema drugih pasa u blizini. Ali, često on i ja odaberemo neku livadicu, ima ona iza zgrade CK, ili ga vodim na Kališ ili u našu vikendicu. Tad ga puštamo da se istrči. To mu prija, a prija i meni da ga gledam kako jurca, kaže glumac.

SAŠA JANKOVIĆ: Bolji sam čovek zbog svog ljubimca, Artura!

Vodu, kaže, podnosi. Par puta je bio tu kad je skočio u vodu, ali nije mu to neka zabava.

– A kada mora higijenski da se kupa, ne prija mu. Tužan je. Gledam ga u onoj kadi, a njegov izraz lica je kao da su mu sve lađe potonule, kroz smeh kaže Glogovac!

glogovac petface

Glumac je dodao da skoro celoga života čuva pse! Prvog, šarplaninca, je nasledio u Opovu.

– Prethodni sveštenik koji je tu živeo ostavio nam je Džonija. Ali Džoni je napao komšijinog sina. Našao sam ga jedno jutro obešenog. Komšija ga je ubio, priseća se glumac ovih tužnih dana.

Posle Džonija, glumac je čuvao nemačkog lovnog terijera Terija. Njega su ukrali – izašao je napolje i nestao posle tri i po godine. To je bilo strašno.

– E posle njega sam imao dva mešanca – Murata i Fatimu. Delovali su mi kao ljubavni par, pa sam ih tako nazvao. I ta dva mešanca su se zaista mnogo volela. Kad su dobili mlade, komšiji je to smetalo, pa smo ih odveli na selo. I onda je posle njih došao Prle, beli bokser. Bokseri su inače jako osetljivi i Prle je često bio bolestan. Posle njega sam jedno vreme bio bez psa i na kraju je došao Meca, objašnjava glumac.

Svoj odnos sa psima, Glogovac je objasnio TERAPEUTSKI!

– Vremenom između čoveka i psa nastaje neka simbioza, neka vrsta razumevanja. Maziti psa je lepo, opuštajuće, oni nemaju zadnje misli i nemaju neku kalkulaciju u odnosu. Ta čistota njegove emocije dragocena je i prelepa. Vremenom se prosto suživotom napravi neki topao odnos između čoveka i psa. To je dragoceno, rekao je za kraj naš glumac!

DIVNO!

Izvor, Foto: petmagazine.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ IZ BEOGRADA: Dečko skočio u reku kod Ušća i spasao psa!
Sledeći tekstHEROJ: PAS, pit bul, spasio dečaka (9) kog je mama pokušala da udavi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime