Naslovna VESTI PSI VODITELJKA IVON: Mešanca Anđu pokupila na ulici i od tada su nerazdvojne!

VODITELJKA IVON: Mešanca Anđu pokupila na ulici i od tada su nerazdvojne!

0
IVON petface

IVON Jafali jedno je od najvoljenijih i najprepoznatljivijih TV lica današnjice. Autorka popularne TV emisije „Još uvek budni…“ živi na Vračaru, a sovju sadašnju četvoronožnu cimerku upoznala je na Kalenić pijaci! Kako je za „magazin Pas“ ispričala, IVON je Anđu ugledala jednog avgustovskog dana, sasvim slučajno, kad se kao štene od mesec dana vrzmala okolinom ove beogradske pijace!

– Bila je razdragana i vesela, iako je po nesigurnosti s kojom je hodala vračarskim ulicama ličila na Bambija iz crtanog filma. Verovala sam da ćemo lako da uspostavimo kontakt, ali nije išlo glatko. Anđa se sklanjala, nije htela da priđe. Uz pomoć mladića koji su klopali „fast-fud“ i komadića njihovih pljeskavica, štene se ipak našlo na mojim dlanovima, a ubrzo i u mom stanu. U podsvesti sam verovatno već imala izgrađen stav da mi je potreban pas. Od rastanka s prethodnim ljubimcem prošao je duži period, a i ritam mog života donekle se usporio. To je verovatno bilo presudno da je bez većeg razmišljanja uzmem u naručje i povedem kući, prisetila se simpatična voditeljka!

SAŠA JANKOVIĆ: Bolji sam čovek zbog svog ljubimca, Artura!

IVON petface

Mešanka, živahnog karaktera, u prvim danima bila je preplašena. Dugo nije htela da spava u stanu, već je isključivo birala terasu. I danas zazire od zatvorenog prostora, polumračnih i senovitih prostorija.

NATAŠA BEKVALAC: “Ako vam je zbog mog psa neprijatno, biće mi zadovoljstvo da vas zaključam u drugu sobu”!

– Prvi odlazak kod veterinara doneo mi je veliku brigu. Dijagnostifikovan joj je demodeks, koji je bio posledica njenog ranog odvajanja od majke. Njen organizam nije izgradio odgovarajući imuni sistem. Zbog toga je imala niz zdravstvenih problema – svaka infekcija bila je njena, imala je upalu pluća, šapa joj se inficirala… Bolesti su se nizale. Celu prošlu zimu Anđa i ja smo provele u procesu svakodnevnog lečenja. Herojski se držala, izlečila i danas je ona jedan zdrav i živahan pas, kaže IVON za “magazin Pas”.

IVON petface

Činjenica je da je Anđa i više nego naviknuta na svoju vlasnicu. Verovatno ju je, kako kaže, tokom bolesti i lečenja pomalo i razmazila, što danas obilato koristi.

Kada je nabavka ljubimca u pitanju, voditeljka savetuje da SVAKO treba da živi sa ljubimcem, a da ne isključuje nijedan način nabavke ljubimca.

– Rasni psi imaju svoje linije karaktera, dok kod mešanaca stvari stoje pomalo drugačije. Leo je bio plemenit pas, i svoje ovčarske karakteristike nosio je na najbolji način. Sa Anđom, opet, imam neverovatnu komunikaciju, u kojoj je i jedan pogled dovoljan da se savršeno razumemo. Kao da imamo neki naš, zajednički jezik, kojim se odlično sporazumevamo, kaže Jafali.

PRESLATKE SU, ZAR NE?

Izvor: magazin Pas
Foto: Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstCRNA LISTA: Pogledajte koje kompanije i dalje TESTIRAJU proizvode na životinjama!
Sledeći tekstKoje rase pasa su najsklonije gojaznosti?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime