Naslovna VESTI PSI UPOZNAJTE GLORIJU: Ima 21 godinu, već od 16. godine spašava pse, a...

UPOZNAJTE GLORIJU: Ima 21 godinu, već od 16. godine spašava pse, a sada brine o njih 25!

0
Gloria petface

Ako posetite udruženje „S-pas by Gloria Malin“ dočekaće vas 25 veselih pasa, koji obožavaju da dele svoje poljupce! O njima se ponajviše brine Gloria, ali joj pomažu i volonteri. Ova divna devojka ima 21 godinu, a spašavanjem pasa počela je da se bavi pre pet godina kad je ugledala izgladnelu kujicu iz romskog naselja. Znala je još tada da mora nešto da preduzme i nije mogla da okrene glavu. Kujica je, nažalost, samo kratko živela sa Glorijom, ali je barem deo svog života osetila šta znači biti voljen i srećan pas, šta znači biti deo porodice. Sa tom kujicom je sve počelo i od tada Gloria nikad nije okrenula glavu kad je neki pas trebao pomoć.

NADZORNA KAMERA JE SNIMILA: Devojka izbacila svog psa, uhvaćena na delu!

Prošle godine osnovala je udruženje, u kojem se sa svojim volonterima brine o napuštenim, zlostavljanim i zanemarenim psima. Udruženje S-pas u proseku mesečno spasi dva do tri psa, ali ta brojka zna biti i puno veća.

Gloria petface

– Uz 30 životinja, uz sve veterinarske obaveze, treba ih šetati, treba ih hraniti, treba ih socijalizovati, okupati, počešljati. Tako da je ovo definitivno nešto uz što ne možete raditi ništa drugo. Spašavanje pasa nema radno vreme jer, nažalost, napuštenih pasa svakim je danom sve više, rekla je ova divna devojka za Index.hr.

KRALJEVO: Mariju pretukao sugrađanin zbog psa!

U udruženju žive psi, koje život od smaog rođenja nije mazio, poput mladog Zevsa koji ima nepunih 11 meseci, a već je bio pretučen i odbačen od svog vlasnika. Vlasnik ga je izbacio na ulicu usred noći, sa velikom ranom na vratu. Nosio je ogrlicu sa šiljcima koji su bili okrenuti prema vratu i napravili mu ranu koja se zagnojila.

Gloria petface

Uz njega, u ovom dvorištu smeštena je iebka engleskog buldoga, Mina, koja ima problema sa zdravljem. Sa svoje tri godine već ima problema sa kukovima. Ona je operisana i dobro se oporavlja, a Gloria se nada da će joj pronaći novu veselu porodicu! 

Ova mlada devojka velikoga srca zahvalna je, jer uz pomoć dobrih ljudi može da radi ono što najviše voli – da pomaže onima kojima je to najpotrebnije.

BRAVO, BRAVO, BRAVO!

Izvor: Index.hr
Foto: Luka Šangulin

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.