Naslovna VESTI PSI ZAKOTRLJALA SE GRUDVICA DOBROTE: Škola i štenci u Pribojskoj Banji dobijaju najlepši...

ZAKOTRLJALA SE GRUDVICA DOBROTE: Škola i štenci u Pribojskoj Banji dobijaju najlepši poklon.

0
Škola dobija poklon

Nedavno smo pisali o đacima i nastavnicima osnovne škole „Nikola Tesla“ iz Pribojske Banje koji su odlučili da preuzmu brigu o tri šteneta koje je neko bacio kraj školskog kontejnera. Danas nam je stigla još jedna lepa vest iz ove škole koja pokazuje da se zakotrljala grudvica dobrote.

Škola dobija poklon

Da podsetimo, kada je doneta odluka da se napušteni štenci zadrže u školskom dvorištu a da đaci ove škole nastave da se brinu o njima, radnici koji su obavljali popravke u školi odlučili su da se priključe ovako lepoj akciji. Od preostalog materijala su napravili kućicu za štence kako bi oni bili i dodatno zaštićeni od vremenskih nepogoda u narednom periodu.

Povezana vest: ŠKOLA ZA PRIMER: Napušteni štenci u školskom dvorištu. Đaci i nastavnici poručuju: “Brinućemo se o njima, jer u našoj školi i to se uči.“

Danas je bila organizovana prava pala umetnička radionica – farbanje i oslikavanje kućice. Da li je ovo bio čas iz likovnog obrazovanja, prirode i društva ili iz nekog drugog predmeta ne znamo. Sigurni smo da je to bio još jedan čas iz dobrote, ljubavi, humanosti i brige za prirodu i živa bića koja nas okružuju kakvih očigledno, u ovoj školi ima na pregršt.

Škola dobija poklon

Deca su ponovo pokazala svoju kreativnost, ali na prvom mestu odlučnost i spremnost da pomognu slabijima i nemoćnima. A to se u ovoj školi odavno uči i neguje.

Pročitajte i ovo: ŠAPI JE OSLOBOĐEN! Posle lažne optužbe i mnogobrojnih zahteva ovaj pas je oslobođen iz Beogradskog azila.

Posle naše priče o ovoj divnoj školi koja treba da bude primer svima koji se bave vaspitavanjem i obrazovanjem stigla je jedna predivna vest. Naime, školski psiholog Saša Bjelić nas je obavestio da je jedan plemeniti čovek iz Vojvodine obećao da će za ove štence napraviti veću kućicu od kvalitetnijih materijala i poslati je školi. Tako će ovi psi dobiti udobniji, topliji i sigurniji dom u kome će provesti naredne hladne mesece koji su pred nama.

Škola dobija poklon

Zaista, nadamo se da se grudvica dobrote koju su pokrenula ova deca i njihovi nastavnici  ozbiljno zakotrljala i da će pokrenuti mnoge druge škole da pruže podršku deci u realizaciji ovako humanih i lepih aktivnosti.

Izvor:  Facebook OŠ „Nikola Tesla“ Pribojska Banja

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.