Naslovna VESTI HEROJ PASA I MAČAKA: Snežana brine o desetinama mačaka i pasa POTPUNO...

HEROJ PASA I MAČAKA: Snežana brine o desetinama mačaka i pasa POTPUNO SAMA!

1
heroj pasa i macaka petface
Foto: Radio Slobodna Evropa

Snežana Gievska brine o mnogo životinja bez doma u opštini Tetovo u Severnoj Makedoniji. On je nezadovoljna činjenicom da opština ne mari za napuštene životinje, kao i za one koji truju mačke i pse, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Tetovo je grad bez službe za zaštitu životinja, tako da se spas od gladi i bolesti jedino može pronaći kod Snežane Gievske, koja je zbrinula mnoge pse i mačke sa ulice. Ona se iz Tetova preselila u mesto Brvenica kako bi imala veliko dvorište i miran život sa kućnim ljubimcima.

PROČITAJTE I:

BOLJE IKAD NEGO NIKAD: Za neodgovorne vlasnike u Podgorici kazne do 25.000 evra!

-Da bi radili ovo što i ja, čovek treba biti neobična osoba, morate imati mnogo ljubavi u sebi prema životinjama kako bi im dali što je više moguće. Ne smete se stideti da tražite novac za hranu za vaše ljubimce ako nemate dovoljno za kupovinu. Ja volim sve napuštene životinje, to je deo moje ličnosti, kaže Snežana.

Kuća i dvorište su prilagođeni psima i mačkama, sa odvojenim ulazima i mestima u kući i dvorištu.

-Trenutno imam 22 mačke i dva psa, od kojih je većina hendikepirana i niko ih ne želi uzeti. Jedna je bez oka, druga bez noge, treća bez zadnje noge, četvrta bez repa i tako da ne nabrajam, naglasila je sagovornica.

Ona je ogorčena na opštinu zato što uopšten ne brine za napuštene životinje, ali i ne sankcioniše one koji te životinje truju i ubijaju. Dok je živela u Tetovu otrovano joj je osam mačaka.

heroj pasa i macaka petface

-Pokušala sam da spasem mačke i pse, ali nisam uspela, to su najteži bolovi koje ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Stoga bih apelovala na sve dobre ljude, na njihovu savest, na organe opštine… Nemaju samo ljudi pravo na život na zemlji. Imaju ga i psi i mačke, sva fauna. Ja se osećam veoma bogato, bogato za osećaj jedne ljubavi, nesebične i bezuslovne koju mi pružaju. Veoma sam srećna sa njima, rekla je Snežana.

Ova žena je pravi heroj!

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBOLJE IKAD NEGO NIKAD: Za neodgovorne vlasnike u Podgorici kazne do 25.000 evra!
Sledeći tekstINTRNET LUDI ZA OVIM: Pronađite mačku, gde li se samo sakrila?

1 KOMENTAR

  1. Bravo za hrabru Snezanu nesebicne Ljubavi prema ovim divnim stvorenjima.Ja, takodje volim zivotinje i stalno me posecuju i tako kroz hranjenje se sve vise vezuju za coveka i dom,ali je nezdodno kad putujete ne mogu se lako pronaci osobe da ih nahrane 9 da snjima steknu poverenje i bude im lepo.Dobro bi bilo da ima vise ovakvih plemenitih ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime