Naslovna VESTI PSI HITNA VETERINARSKA POMOĆ: Evo kome i kako možete da se obratitete za...

HITNA VETERINARSKA POMOĆ: Evo kome i kako možete da se obratitete za pomoć vašem ljubimcu 0-24h svakog dana! (VIDEO)

0
hitna veterinarska sluzba petface

Od uvođenja vanrednog stanja, većina veterinarskih stanica radi skraćeno, u skladu sa Sa ograničenjima koja nosi uvođenje policijskog časa.

Veterinarska klinika Vet Planet iz Beograda je među prvima organizovala urgentnu službu za ljubimce, koja stoji na raspolaganju ljubimcima kojima je neophodna hitna veterinarska pomoć. 

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Odmah po uvođenju vanrednog stanja, obratili su se odgovarajućim službama u Privrednoj komori Srbije kako bi obezbedili dozvole za kretanje tokom policijskog časa ukoliko se pokaže potreba za ukazivanje hitne pomoći

Vlasnici čiji ljubimci imaju zdravstvene tegobe ili moraju da dovode ljubimce na redovnu terapiju, kontrole i slične tretmane mogu da dovedu svoje četvoronožne prijatelje tokom redovnog radnog vremena koje je sada skraćeno: od 08 do 16,00 sati. U skladu sa preporukama za ponašanje vlasnika tokom trajanja epidemije i vanrednog stanja, koje je dalo Udruženje veterinara male prakse Srbije, pre dolaska treba telefonom da zakažu termin posete.

hitna veterinarska sluzba petface

Ukoliko se radi o nekim zdravstvenim problemima koji se pojave tokom policjskog časa, vlasnici se mogu javiti telefonom dežurnim doktorima veterinarske medicine u Vet planetu. Posle razgovora i konsultacije, dežurni veterinar će proceniti da li je neophodno da se ljubimcu pruži hitna pomoć. Ukoliko je to potrebno, šalje se vozilo koje će transportovati pacijenta. Tako se obezbeđuje da ljubimac dobije adekvatnu negu koja podrazumeva dijagnostičke procedure i pružanje pomoći u odgovarajućim kliničkim uslovima. U zavisnosti od dijagnoze i problema, ljubimac se zadržava na bolničkom lečenju ili se vraća vlasniku na kućno lečenje.

Prema rečima doktora veterinarske medicine, Andrije Dakovića iz Vet planeta, srećom nisu imali previše ovakvih intervencija. -,,Vlasnici se javljaju kada situacija to zahteva, kada su u pitanju urgentna stanja. To su uglavnom komplikovani porođaji, trovanja, urgentna ortopedska stanja, lakše ili teže frakture..’’

On navodi da po dosadašnjem iskustvu najveći broj vlasnika prilikom dolaska u kliniku poštuje sve mere zaštite. Dolazi samo po jedan vlasnik i svi nose maske i rukavice, poštujući zakazane termine. Takođe, podseća sve vlasnike da se tokom vanrednog stanja pridržavaju svih propisanih procedura i pravila, da šetaju pse isključivo u dozvoljenim terminima, da ne šetaju u grupama, kao i da šetnje budu što kraće.

Brojevi telefona za urgentnu službu klinike Vet Planet su 063 565 664; 065 39 61 395; 066 396 395; 066 396 394.

ŽIVOTINJE SA INVALIDITETOM: Zrače posebnom unutrašnjom lepotom (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRESLATKO: Sigurni smo da nešto slađe skoro niste videli! (VIDEO)
Sledeći tekstIZBAČEN NA KIŠU DA UGINE: ovaj mališa osuđen na smrt jer je bio drugačiji!(VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime