Naslovna VESTI PSI Posle trogodišnjeg lutanja hrt Daša u zagrljaju vlasnice

Posle trogodišnjeg lutanja hrt Daša u zagrljaju vlasnice

0
hrt petface

Ljubav bez roka trajanja – tako bi se najkraće mogao opisati odnos koji imaju hrt Daša i njegova vlasnica, koji su se sreli nakon tri godine. Nada da će se ponovo sresti, dala je snagu vlasnici Džesiki Miler da ne prestane da traži svog najvernijeg prijatelja. S obzirom na Dašinu radost kada je ugledao Džesiku, moglo bi se reći da je nada bila obostrana.

Hrt Daša nestao je u leto pre tri godine u Darbiširu u Engleskoj, a pronađen je tek ove godine. Džesika Miler tvrdila je da je Daša prodat bez njene dozvole.

Pročitajte još:  PRVI PUT U SRBIJI: Uz „MyKi Pet“ pronađite izgubljenog ljubimca u najbržem roku!

Psa je zapazio farmer 160 kilometara dalje, u Herefordširu. Džesika je Dašu tražila i pomoću društvenih mreža, a pri susretu je priznala: „Istinski sam verovala da se nikada nećemo videti ponovo.“

hrt petface

Policijski službenik Dejv Pulton u Herefordširu konstatovao je da ovaj hrt mikročipovan, što je značajno pomoglo da se stupi u kontakt sa vlasnicom psa.

– Kada sam video da je pas poslednji put registrovan u Derbiširu pre nekoliko godina, pretpostavio sam da mikročip više nije važeći. Ipak, pozvao sam Džesiku, a njena prva reakcija bile su suze, koje su i mene rastužile.

Pročitajte još: Društvene mreže pomogle vojnom veteranu da pronađe svog izgubljenog psa!

Džesika Miler je bila oduševljena što ponovo može biti sa svojim psom, zaključivši da je Daša sasvim sigurno prošao kroz vrlo težak period. Iako je imao mnogo rana na prednjoj šapi, sada je na dobrom putu da se oporavi.

Priča iz Engleske samo je još dokaz da nema vremenskih, prostornih, niti bilo kakvih drugih barijera između najboljih prijateljih –  čoveka i psa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPomozimo MACI PEGICI iz Novog Sada da nađe stalan dom
Sledeći tekstŽivotinje dobile drugu šansu za život uz pomoć PROTEZA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime